ΠΑΣΟΚ Καβάλας: Σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση για αθέτηση της προεκλογικής της δέσμευσης σχετικά με τη φορολογία

Κάλεσμα της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του κόμματος για συμμετοχή στην κινητοποίηση της Τετάρτης ενάντια στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του ΠΑΣΟΚ με αφορμή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο «φέρνει» προς ψήφιση στη Βουλή η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Τα μέλη του ΠΑΣΟΚ Καβάλας άσκησαν σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση για αθέτηση της προεκλογικής της δέσμευσης για μη επιβολή, αλλά και περαιτέρω μείωση φόρων και κάλεσε όλους τους Καβαλιώτες και τις Καβαλιώτισσες να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση το πρωί της Τετάρτης 22 Νοεμβρίου 2023 στην πλατεία Ελευθερίας.

Προέβλεψαν, παράλληλα, ότι αν τελικά ψηφιστεί το επίμαχο νομοσχέδιο θα οδηγηθούμε σε αποτελέσματα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα, δηλαδή σε πιθανή απώλεια θέσεων εργασίας και σε βίαιη έξοδο χιλιάδων επαγγελματιών από την αγορά εργασίας.

Αναγνώρισαν επίσης ότι το πρόβλημα της φοροδιαφυγής είναι υπαρκτό, αλλά «δεν αντιμετωπίζεται με αναχρονιστικούς τρόπους, όπως είναι η επιβολή τεκμηρίων. Τα σύγχρονα ψηφιακά μέσα, η παροχή κινήτρων για ηλεκτρονικές συναλλαγές και ο έλεγχος της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας είναι τα μέτρα που μπορούν να αποφέρουν έσοδα επαρκή για τη χρηματοδότηση του κοινωνικού κράτους», ανέφεραν μεταξύ άλλων.