Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ Καβάλας σε ΓΕΩΤΕΕ ΑΜ, Δήμο Καβάλας και Πυροσβεστική

Συζήτησαν το θέμα της πρόληψης και της αντιμετώπισης καταστροφών στο φυσικό περιβάλλον-Την Κυριακή στην Αλεξανδρούπολη ο Νίκος Ανδρουλάκης

Την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023 κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Καβάλας μαζί με μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και υποψήφιους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επισκέφτηκαν το Παράρτημα του ΓΕΩΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας, τη Διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας και τον Δήμο Καβάλας.

Συζήτησαν με τους φορείς και αντάλλαξαν απόψεις και προβληματισμούς αναφορικά με το θέμα της πρόληψης και της αντιμετώπισης καταστροφών στο φυσικό περιβάλλον ενόψει και της εξελισσόμενης κλιματικής αλλαγής.

Κοινός παρονομαστής όλων των υπηρεσιών και των συναρμόδιων φορέων είναι η έλλειψη προσωπικού και η έλλειψη κατανομής πόρων τόσο για την πρόληψη όσο και για την καταστολή των φυσικών καταστροφών. «Όσο η κυβέρνηση αδιαφορεί και δεν αντιμετωπίζει με προσήλωση και αποφασιστικότητα την κλιματική αλλαγή, αρνούμενη να αντιληφθεί τους κινδύνους που εγκυμονούν τόσο για την σωματική ακεραιότητα των πολιτών όσο και για την τοπική και εθνική οικονομία, οι πολίτες θα παραμένουν έρμαια των ακραίων φαινομένων», αναφέρει το κόμμα με ανακοίνωσή του.

Το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει στο προσεχές διάστημα τις επαφές και με άλλους φορείς και θεσμούς που ενέχονται στην προστασία του περιβάλλοντος, ώστε να συνδιαμορφώσει μαζί με την κοινωνία και τους ειδικούς την προγραμματική του πρόταση για αυτό το πολύ σημαντικό ζήτημα.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ θα παραδώσει τα υπομνήματα με τις θέσεις, τα προβλήματα και τις απόψεις των παραπάνω φορέων τόσο στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη όσο και στον αρμόδιο τομέα του κόμματος στη θεματική ημερίδα που θα γίνει στην Αλεξανδρούπολη και στο ξενοδοχείο GRECOTEL EGNATIA την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023 με θέμα το Περιβάλλον και ειδικότερα την πρόληψη-διαχείριση και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών καθώς και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.