Γιάννης Εριφυλλίδης: Το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Καβάλας είναι φτωχό και χωρίς προσανατολισμό

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Η Καβάλα Μπροστά» ζητάει την ψήφιση του Προγράμματος από το νέο, πλέον, Δημοτικό Συμβούλιο και ασκεί δριμεία κριτική στον Δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη

Ως φτωχό χαρακτηρίζει το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Καβάλας ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Η Καβάλα Μπροστά», Γιάννης Εριφυλλίδης, ζητώντας την ψήφισή του από το νέο Δημοτικό Συμβούλιο το 2024, ενώ σχολιάζει παράλληλα με ανακοίνωσή του ότι το Τεχνικό Πρόγραμμα που θα τεθεί προς ψήφιση από το Σώμα «αποδεικνύει ότι η προεκλογική παροχολογία του Δημάρχου ήταν απλώς λόγια του αέρα χωρίς αντίκρισμα».

Η ανακοίνωση του Γιάννη Εριφυλλίδη για το Τεχνικό Πρόγραμμα

Διαβάζοντας το Τεχνικό Πρόγραμμα που η Δημοτική Αρχή φέρνει προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο, οποιοσδήποτε, δημοτικός σύμβουλος ή απλός δημότης, όσο καλοπροαίρετος και αν είναι, μόνο με μια λέξη μπορεί να το χαρακτηρίσει: ΦΤΩΧΟ. Και πράγματι έτσι είναι, ένα Τεχνικό Πρόγραμμα χωρίς προσανατολισμό, ένα πρόγραμμα που δεν θα επιλύσει κανένα απολύτως από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη και οι κοινότητές μας, ένα πρόγραμμα που αποδεικνύει ότι η προεκλογική παροχολογία του Δημάρχου ήταν απλώς λόγια του αέρα χωρίς αντίκρισμα.

Ας δούμε μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα:

  • Πράσινο-μόνο 37.000 ευρώ
  • Ασφαλτοστρώσεις-μόνο 322.000 ευρώ, εκ των οποίων στις κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων κατανέμεται το αστρονομικό ποσό των 72.000 ευρώ! Ας ετοιμαστούν οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων μας για ασφαλτοστρώσεις μερικών δεκάδων το πολύ μέτρων στα χωριά μας – τα υπόλοιπα θα γίνουν πάλι προεκλογικά το 2028
  • Συντηρήσεις σχολικών κτιρίων-μόνο 100.000 ευρώ (για 50 σχολικά κτίρια!)
  • Έργα στο Περιγιάλι-μόνο 300.000 ευρώ
  • Μελέτη για τη διαχείριση της στάθμευσης στην πόλη της Καβάλας -μόνο 2000 ευρώ- κατά τα άλλα θέλουμε να κάνουμε σοβαρή προσπάθεια για να επιλυθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην πόλη μας
  • Μελέτη για τις απαλλοτριώσεις στο Περιγιάλι-μόνο 1000 ευρώ!

Βέβαια, γι’ αυτά που θέλει η Δημοτική Αρχή (και ας είναι εντελώς αχρείαστα) λεφτά υπάρχουν: μελέτη για το κλειστό γυμναστήριο στο Περιγιάλι 256.000 ευρώ (ενώ υπάρχουν έτοιμες μελέτες).

Καμία πρόβλεψη στο Τεχνικό Πρόγραμμα για το ανοιχτό κολυμβητήριο, για το παλιό Νοσοκομείο ή για κάποιο άλλο ουσιώδες έργο.

Είναι σαφές ότι το Τεχνικό Πρόγραμμα που έρχεται προς ψήφιση χρήζει σημαντικών βελτιώσεων. Και η παράταξή μας είναι εδώ για να συζητήσει και να προτείνει τέτοιες βελτιώσεις. Γιατί λοιπόν η Δημοτική Αρχή στερεί αυτήν τη δυνατότητα στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο; Είναι ορθό το νέο Δημοτικό Συμβούλιο να δεσμευτεί εκ προοιμίου και να καλείται να ψηφίζει έργα με βάση ένα τεχνικό πρόγραμμα που ψηφίστηκε από το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο; Άλλωστε, και στο παρελθόν, όποτε μεσολαβούσαν δημοτικές εκλογές, τόσο το Τεχνικό Πρόγραμμα όσο και ο Προϋπολογισμός ψηφιζόταν από το νέο Δημοτικό Συμβούλιο.

Καλούμε δημόσια τη Δημοτική Αρχή να αποσύρει το θέμα της ψήφισης του Τεχνικού Προγράμματος του 2024 και να το φέρει προς ψήφιση τον Ιανουάριο, ούτως ώστε μετά από γόνιμη συζήτηση να τροποποιηθεί και στην τελική του μορφή να αποτελέσει ένα πρόγραμμα που επιτέλους θα δώσει λύσεις και θα ανταποκρίνεται κατά τρόπο ισότιμο στις ανάγκες τόσο της πόλης όσο και των Δημοτικών μας Κοινοτήτων.