ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καβάλας: 23 μέλη αποχωρούν από το κόμμα με αιχμές κατά Κασσελάκη και ηγετικής ομάδας

Ανάμεσά τους και ο πρώην βουλευτής Γιώργος Παπαφιλίππου - Κάνουν λόγο για «πράξη ευθύνης» - Ποιους λόγους επικαλούνται στην κοινή δήλωσή τους

Στον «χορό» των αποχωρήσεων μελών και στελεχών από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σε όλη την Ελλάδα μπήκαν και 23 μέλη του κόμματος από την Καβάλα, γνωστοποιώντας την απόφασή τους με κοινή επιστολή-δήλωση.

Ανάμεσα στα 23 μέλη του κόμματος που αποχωρούν, βρίσκεται και ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Παπαφιλίππου.

Ως «πράξη ευθύνης και προστασίας της πολιτικής και ηθικής μας αξιοπρέπειας» χαρακτηρίζουν οι «23» την απόφαση της αποχώρησής τους από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, δηλώνοντας ωστόσο ότι αυτή δεν σημαίνει και την αποστράτευσή τους από την πολιτική…

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της κοινής δήλωσης των «23» της Καβάλας που αποχωρούν από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία:

«Εμείς, που υπογράφουμε το κείμενο αυτό, κάνουμε γνωστό στους συμπολίτες μας ότι αποχωρούμε από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καβάλας. Η αποχώρησή μας είναι μία επιλογή πολύ δύσκολη, βασανιστική και επώδυνη, πλην όμως είναι μονόδρομος, και την αποκλειστική ευθύνη γι’ αυτή φέρουν ο νέος πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης και η περί αυτόν ηγετική ομάδα.

Και αυτό, γιατί με πράξεις και παραλείψεις τους, δηλώσεις τους, πολλές φορές μάλιστα αντιφατικές, και την εν γένει συμπεριφορά τους, με την οποία δίνεται κυρίως έμφαση στην εικόνα και την επικοινωνία σε κλίμα φαιδρότητας και life style, απομακρύνουν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από την Αριστερά και τον μεταλλάσσουν σε ένα αρχηγικό πολιτικό κόμμα, χωρίς ακριβές και ευδιάκριτο πολιτικό στίγμα και με χαρακτηριστικά μεσσιανισμού, λαϊκισμού, συντηρητισμού, αυταρχικότητας και απαξίωσης των συλλογικών οργάνων.

Ταυτόχρονα, δεν παρέχεται χώρος για διαφορετικές απόψεις, αφού αυτές δεν αντικρούονται με πολιτικά επιχειρήματα, ευπρέπεια και πολιτικό πολιτισμό, όπως επιτάσσουν το Καταστατικό και οι δημοκρατικές παραδόσεις και το ύφος και το ήθος της Ανανεωτικής Αριστεράς, αλλά με τρόπο που προσιδιάζει στον Αυριανισμό (ύβρεις, χυδαιολογία, δολοφονία χαρακτήρων και fake news).

Τα προαναφερόμενα έχουν ως αποτέλεσμα τον εκφυλισμό, την κοινωνική απαξίωση και την χλεύη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και έτσι η αποχώρησή μας από αυτόν αποτελεί πράξη ευθύνης και προστασίας της πολιτικής και ηθικής μας αξιοπρέπειας.

Η αποχώρησή μας από το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν σημαίνει όμως και την αποστράτευσή μας από την πολιτική, αφού θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τις αξίες, τις ιδέες και το ήθος της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.

Οι υπογράφουσες και υπογράφοντες

Ασημένιος Βασίλης
Ευσταθίου Ελένη
Ζάζαρη Μαρίνα
Θεοδωρίδης Δημήτρης
Θωμά Ιωάννα
Καϊτατζής Θεόδωρος
Καραπολίδου Αγγελική
Κελλίδης Κυριάκος
Κεσίδου Σοφία
Κιρμανίδου Ματούλα
Κούτρας Νίκος
Κυρίτση Ασημίνας
Μουρτασάγκας Νίκος
Μουτσοκάπα Νέλλη
Παπαδιονυσίου Ελπίδα
Παπαδοπούλου Νικολέττα
Παπαφιλίππου Γιώργος
Πιτσιλαδή Φιλίππη
Πολυμέρου Τάσος
Προέδρου Δημήτρης
Σαπουντζής Δημήτρης
Χαλβατζόγλου Κλεοπάτρα