ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής Καβάλας: Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία η μεγάλη έλλειψη προσωπικού στο ΕΚΑΒ

Συνάντηση μελών του κόμματος με εκπροσώπους του ΕΚΑΒ Καβάλας αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και δριμεία κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ για τα προβλήματα στη δημόσια Υγεία

Συνάντηση είχαν την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023 εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Καβάλας με εκπροσώπους του ΕΚΑΒ Καβάλας αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και τα οποία αναδείχθηκαν μετά από σωρεία περιστατικών σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.

Το βασικότερο πρόβλημα που επισήμαναν οι εργαζόμενοι είναι η μεγάλη έλλειψη προσωπικού, η οποία οδηγεί την υπηρεσία σε περιορισμένες βάρδιες, με αποτέλεσμα ορισμένες ώρες της ημέρας να υπάρχει μόνο ένα διαθέσιμο ασθενοφόρο για να καλύψει περιστατικά σε όλο σχεδόν τον Δήμο Παγγαίου ή τον Δήμο Νέστου αντίστοιχα.

Όπως επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ Καβάλας, αυτό πρακτικά σημαίνει ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια υγεία και σε περίπτωση ταυτόχρονης επέλευσης ατυχημάτων ή σοβαρών περιστατικών σε περισσότερες περιοχές του Νομού, θα είναι αδύνατη η έγκαιρη αντιμετώπισή τους με ό,τι αυτό συνεπάγεται. «Η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει προσλήψεις εδώ και πολύ καιρό, αλλά ακόμη δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία, παρότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως ανασταλτικός παράγοντας, ούτε καν δημοσιονομικός», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, μεταξύ άλλων, διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμά τους για ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, αλλά και τη μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού που δουλεύει στο ΕΚΑΒ καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες και χωρίς την παρουσία του οποίου δεν μπορεί να λειτουργήσει η υπηρεσία», σημειώνουν τα μέλη του ΠΑΣΟΚ.

«Κοινό συμπέρασμα της παραπάνω συνάντησης ήταν η κλιμακούμενη απαξίωση της δημόσιας υγείας από την κυβέρνηση της ΝΔ, δεδομένου ότι τα μεγαλύτερα προβλήματα συνοψίζονται στην άρνηση και στην αδιαφορία αυτής να προχωρήσει την διαδικασία πρόσληψης μόνιμου προσωπικού. Αυτό, όμως έχει ως αποτέλεσμα οι πολίτες του Νομού Καβάλας να αισθάνονται πρωτοφανή ανασφάλεια ως προς την έγκαιρη μεταφορά τους προς το Νοσοκομείο ή προς κάθε αρμόδιο Κέντρο Υγείας, όταν αυτό απαιτηθεί, μολονότι οι ίδιοι είναι απολύτως συνεπείς ως προς την καταβολή των εισφορών περίθαλψής τους είτε μέσω των μισθών είτε μέσω των συντάξεών τους», τονίζουν εν κατακλείδι.