Δήμος Θάσου: Ο Δημήτρης Πιπίνης πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Σε ειδική συνεδρίαση αναδείχτηκε το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου

Τα μέλη του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Δημοτικής Επιτροπής με θητεία έως και 30-06-2026, εκλέχθηκαν την Παρασκευή 5/1 στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου.

Στην έναρξη της συνεδρίασης πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, με την ευλογία του εφημέριου του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Θάσου, πατέρα Βασιλείου. Το φλουρί της βασιλόπιτας «έπεσε» στον Δημοτικό Σύμβουλο Καλαφάτη Τηλέμαχο.

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου εκλέχτηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος Πιπίνης Δημήτριος από την παράταξη του Δημάρχου «Σύμπραξη Ευθύνης».

Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου εκλέχτηκε από την παράταξη «ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΑΣΟ», ο Δημοτικός Σύμβουλος  Ζηλιαχωβινός Ισαάκ.

Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου εκλέχτηκε από την παράταξη «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΘΑΣΟΥ», η Δημοτική Σύμβουλος  Παγώνη Ευαγγελία.

Σημειώνεται ότι και τα τρία μέλη του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου εκλέχτηκαν ομόφωνα από το σύνολο των Δημοτικών Συμβούλων.

Τακτικά μέλη της Δημοτικής Επιτροπής εκλέχτηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι:

  • Πυρήνας Ευστράτιος από την παράταξη του Δημάρχου «Σύμπραξη Ευθύνης».
  • Τσολάκης Σταύρος από την παράταξη του Δημάρχου «Σύμπραξη Ευθύνης».
  • Τσουλκάνης Γεώργιος από την παράταξη του Δημάρχου «Σύμπραξη Ευθύνης».
  • Φωκά Λαμπρινή από την παράταξη του Δημάρχου «Σύμπραξη Ευθύνης».
  • Αγγελόπουλος Αθανάσιος από την παράταξη «ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΑΣΟ».
  • Χρυσάφης Νικόλαος από την παράταξη «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΘΑΣΟΥ».

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης, δήλωσε: «Εύχομαι καλή δύναμη και επιτυχία στο νέο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου. Εύχομαι στα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής καλή και δημιουργική θητεία.

Ιδιαιτέρως, συγχαίρω το νέο Προέδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Πιπίνη Δημήτριο, καθόσον πέτυχε, για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου μας, να εκλεγεί ομόφωνα από το σύνολο των Δημοτικών Συμβούλων»