Ευάγγελος Χουλιάρας: Καλός και χρυσός ο Τσίπρας, στα εσωτερικά του κόμματος όμως δεν ήξερε να επιβληθεί

Το μέλος του Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Νέστου σχολιάζει τα τεκταινόμενα στο κόμμα, στον απόηχο του Συνεδρίου

Τις εξελίξεις στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και δη στην ηγεσία του σχολιάζει το μέλος του Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Νέστου, Ευάγγελος Χουλιάρας, στον απόηχο του… πολυπαθούς 4ου Συνεδρίου του κόμματος.

Γράφει ο Ευάγγελος Χουλιάρας 

Σας πήρε το κόμμα μέσα σε είκοσι μέρες και κανείς σας δεν αναρωτήθηκε ακόμα γιατί τον ψήφισε ο κόσμος για επέλεξαν αυτόν τα μέλη και όχι κάποιον αριστερό θεωρητικολόγο. Ο Στέφανος κατάφερε με δέκα δηλώσεις ,πέντε βίντεο και χωρίς να τον ξέρει κανένας να γίνει αρχηγός ενός κόμματος που είχε μάθει να αυτομαστιγώνεται, να κόβει τα πόδια του. Καλός και χρυσός ο Τσίπρας κατάφερε ένα κόμμα από το 3% να το κάνει κυβέρνηση όμως τον ευνόησαν και οι συνθήκες, στα εσωτερικά του κόμματος όμως δεν ήξερε να επιβληθεί δεν γνώριζε να διαχειριστεί.

Μιαμιση ώρα ομιλία έκανε στο συνέδριο ο Στέφανος παρά στη σφοδρή κριτική στην Νέα Δημοκρατία όλοι ασχολούνται με το πότε θα ξαναπάει ο ΣΥΡΙΖΑ σε εκλογές , ποιοι θα είναι οι συνυποψήφιοι του Κασσελάκη και όλα τα εσωκομματικά θέματα που συνεχώς εγείρουν κάποιοι. Ένα κόμμα δεν διοικείται έτσι . Συνεχής εσωστρέφεια ,αλληλομαχαιρώματα, χαρακτηρισμοί , διαφορετικές απόψεις , μιλάμε για Βαβέλ.

Πλέον όλα τα μέλη γνωρίζουν ότι με τον Στέφανο αρχηγό δεν θα έχουμε παλαιοαριστερό κόμμα αλλά σίγουρα θα έχουμε προοπτική , συνοχή οργάνωση. Θα έχουμε όμως ένα σύγχρονο προοδευτικό , κεντροαριστερό κόμμα, με ιδέες , με πολιτική με αρχή μέση και τέλος χωρίς πολυφωνία , με όργανα και πειθαρχία. Θα έχουμε μια παράταξη που θα διεκδικήσει την κυβέρνηση της χώρας με ελπίδα , με όνειρα , με πολιτικό λόγο. Τέρμα τα ευχολόγια , τέρμα οι θεωρίες , τέρμα οι ατελείωτες συζητήσεις, αποφάσεις χθές.

Ο Στέφανος να ασκεί αντιπολίτευση και κριτική στην κυβέρνηση και οι εσωκομματικοί φίλοι του , οι αποκαλούμενοι σύντροφοι, να ασκούν αντιπολίτευση και κριτική στον ίδιο. Ας μετρηθούν όλοι με όλους λοιπόν και τις αποφάσεις να τις πάρουν τα μέλη, η βάση , η ραχοκοκκαλιά του κόμματος. Με Στέφανο πρόεδρο όποιος συμφωνεί μένει ,αν δεν θέλει φεύγει, αν ασκεί εσωτερική αντιπολίτευση διαγράφεται, ξεκάθαρα πράγματα. Αυτοί με τα αριστερόμετρα στο χέρι ας μείνουν στο 3% ο λαός χρειάζεται φωνή , ο λαός χρειάζεται εκπροσώπηση, ο λαός χρειάζεται πολιτικές υπέρ του.

Καλή επιτυχία σε όλους λοιπόν και ας κερδίσει ο καλύτερος.