Οι Φίλιπποι πόλος έλξης των Νοτιοκορεατών στην Καβάλα

Συνάντηση του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, με τον πρέσβη της Νότιας Κορέας, Jung Il Lee – Ιδιαίτερη στιγμή η παρουσίαση σπάνιου φωτογραφικό υλικό με τη συμμετοχή του πατέρα του αντιδημάρχου Αλέξη Γούλα στον πόλεμο της Κορέας

Με τον πρέσβη της Νότιας Κορέας στην Ελλάδα, Jung Il Lee, συναντήθηκε το πρωί της Πέμπτης 28 Μαρτίου 2024, στο δημαρχιακό μέγαρο, ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, Παναγιώτη Μαμτσαδέλη, των Αντιδημάρχων Ανάπτυξης και Τουρισμού, Παναγιώτη Αγγελίδη και Τεχνικών Έργων, Αλέξη Γούλα και της συμβούλου του Δημάρχου Καβάλας για ευρωπαϊκά προγράμματα, Ιούς Χατζηβαρύτη.

Οι δύο άνδρες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν διάφορα θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας, όπως η αθρόα προσέλευση Νοτιοκορεατών τουριστών στην περιοχή μας τη φετινή χρονιά, προκειμένου να δουν από κοντά τους Φιλίππους και τη διαδρομή του Αποστόλου Παύλου, καθώς το 30% των πολιτών της Νότιας Κορέας είναι χριστιανοί, και η διαρκής προσπάθεια ενεργειακής αναβάθμισης των υποδομών στη χώρα μας, η οποία αποτελεί αντικείμενο των επαφών που έχουν εσχάτως οι αρμόδιοι υπουργοί της ελληνικής κυβέρνησης, με αξιωματούχος της Νοτίου Κορέας.

Θόδωρος Μουριάδης: Σημαντικός σύμμαχος της Ελλάδας η Νότια Κορέα

«Είναι γεγονός ότι οι δύο λαοί έχουν στενούς ιστορικούς δεσμούς. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως παρά πολλοί συμπατριώτες μας πήραν μέρος στον πόλεμο της Κορέας τη δεκαετία του ’50, συμβάλλοντας στην απελευθέρωση της χώρας. Από τότε η Νότια Κορέα έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου σε όλους τους τομείς και συνιστά σημαντικό σύμμαχο της Ελλάδας, αφού συγκαταλέγεται στην κατηγορία των αξιόλογων παικτών του παγκόσμιου οικονομικού γίγνεσθαι».

Jung Il Lee: Εντυπωσιασμένος από την ομορφιά της Καβάλας

«Καταρχάς, θέλω να πω ότι είμαστε ευγνώμονες για τη βοήθεια των Ελλήνων στρατιωτών στη μάχη της Κορέας. Ο ηρωισμός τους θα έδωσε τη δυνατότητα να κερδίσουμε κρίσιμες μάχες και να αποκαταστήσουμε τη δημοκρατία στη χώρα μας. Είναι η πρώτη φορά που έρχομαι στην Καβάλα και έχω μείνει εντυπωσιασμένος από τη γραφική της ομορφιά και τον ιδιαίτερο δυναμισμό που εκπέμπουν οι πολίτες της. Έχουμε ήδη δρομολογήσει τις απαραίτητες ενέργειες με τους πολιτικούς παράγοντες της περιοχής, για να συνεχιστεί η συνεργασία μας σε διάφορα επίπεδα».

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Αλέξης Γούλας, παρουσίασε στον Πρέσβη της Νοτίου Κορέας σπάνιο φωτογραφικό υλικό με τη συμμετοχή του πατέρα του στον πόλεμο της Κορέας, ως στέλεχος της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Φωτογραφίες Κώστας Σαραϊδάρης

(Δελτίο Τύπου)