ΠΑΣΟΚ Καβάλας: Πέρασαν δύο χρόνια από την πτώση του «Adonov», αλλά οι αγρότες δεν έχουν αποζημιωθεί

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής που κάνει λόγο για κοροϊδία και εμπαιγμό των καλλιεργητών που έχασαν από το 70% έως το σύνολο της σοδειάς τους από της συνέπειες της πτώσης του αεροπλάνου

Το ζήτημα της αποζημίωσης των αγροτών στους Αντιφιλίππους που έχασαν την παραγωγή τους λόγω της πτώσης του αεροσκάφους τύπου «Adonov» πριν από σχεδόν δύο χρόνια, επαναφέρει η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Καβάλας. Σε ανακοίνωση της τονίζει ότι παρά τις υποσχέσεις που έχουν δοθεί κατά καιρούς από βουλευτές και κυβερνητικούς παράγοντες, οι αγρότες όχι μόνο δεν έχουν αποζημιωθεί αλλά παράλληλα εισπράττουν κοροϊδία και εμπαιγμό. Μάλιστα τονίζεται ότι σύντομα το θέμα θα τεθεί στην Ελληνική Βουλή.

Η ανακοίνωση αναφέρει σχετικά:

«Στις 17/07/2022 κατέπεσε στο αγρόκτημα Αντιφιλίππων του Δήμου Παγγαίου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας ένα αεροπλάνο τύπου «Adonov», με αποτέλεσμα να δεσμευτεί από τον ελληνικό στρατό μία περιοχή περίπου 500 στρεμμάτων. Στη συγκεκριμένη περιοχή καταστράφηκε ολοσχερώς το δίκτυο άρδευσης του αγροκτήματος, ενώ λόγω της φύλαξής του από τον ελληνικό στρατό και την ελληνική αστυνομία δεν κατέστη δυνατή η αποκατάσταση της ζημίας.

Η παραπάνω περιοχή λόγω της μη άρδευσης υπέστη απώλεια παραγωγής της τάξεως του 70%. Σε ένα μέρος της περιοχής αυτής (33 στρέμματα) προκλήθηκε ολική καταστροφή και στο σημείο εκείνο απαγορεύτηκε η συγκομιδή της παραγωγής.

Παρά τις μέχρι σήμερα υποσχέσεις των Βουλευτών της ΝΔ και των λοιπών κομματικών κυβερνητικών παραγόντων προς τους αγρότες της περιοχής και παρά το γεγονός ότι σε αντίστοιχες περιπτώσεις ζημιών σε άλλες περιοχές της χώρας παρατηρείται σχετικά άμεση καταβολή αποζημιώσεων, στην περίπτωση του αγροκτήματος Αντιφιλίππων δεν υπάρχει το παραμικρό αποτέλεσμα, μολονότι μεσολάβησαν δύο  ολόκληρα χρόνια. Οι αγρότες του αγροκτήματος Αντιφιλίππων ζητούν όλο αυτό το διάστημα, όπως δικαιούνται, να αποζημιωθούν σε τιμές πώλησης του έτους 2022 και βάσει της μέσης παραγωγής.

Οι αγρότες ζητούν στήριξη και αξιοπρέπεια και εισπράττουν κοροϊδία και εμπαιγμό. Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει την προσπάθειά τους και θα φέρει άμεσα το θέμα στο ελληνικό κοινοβούλιο».