Την αποχώρησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ανακοίνωσαν σε συνέντευξη Τύπου τοπικά στελέχη του κόμματος την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2024.
Στη συνέντευξη οι δημοσιογράφοι προσκλήθηκαν από την πρών βουλευτή Καβάλας, Τάνια Ελευθεριάδου και δόθηκε από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Παρόντες εκτός από την κ. Ελευθεριάδου ήταν οι Ι. Αλεξιάδου, Σ. Βεζιρτζής, Χ. Μποσμπότης, Ν. Τσουμπάκης. «Αυτοί μας αναγκάζουν να φύγουμε», είπε σε έντονη συναισθηματική φόρτιση η κ. Ελευθεριάδου, η οποία δήλωσε ακόμη ότι «είναι ορισμένες στιγμές που καλείσαι να πάρεις κρίσιμες αποφάσεις, τις οποίες οφείλεις στον εαυτό σου και σε όσους σε πίστεψαν. Εμείς αγαπήσαμε αυτό το κόμμα, το πονέσαμε, το στηρίξαμε.
»Φεύγοντας ο Αλέξης Τσίπρας μας άφησε την εντολή να προωθήσουμε νέα άτομα στο κόμμα, αναλαμβάνοντας όλη τη ευθύνη -και κακώς- γιατί την πραγματική ευθύνη δεν την είχε αυτός, αλλά εκείνοι που είχαν τα ηνία του κόμματος και ευθύνονται και σήμερα για την κατάστασή του. Οι εκλογές έγιναν στην Καβάλα, η πλειοψηφία των συνέδρων που εκλέχθηκαν έκαναν το λάθος να πουν δημόσια τη θέση τους. Η συντριπτική πλειοψηφία των συνέδρων από την Καβάλα, αλλά και όσων προσήλθαν να ψηφίσουν, ήταν υπέρ της υποψηφιότητας του Στ. Κασσελάκη.
»Όλη αυτή η κατάσταση έχει δημιουργήσει αηδιασμένους πολίτες οι οποίοι θα κάτσουν στο σπίτι τους και αυτό το κλίμα θα αποτυπωθεί και στις επόμενες εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ».
Μίλησε επίσης για πραξικόπημα στο συνέδριο: «Ο ΣΥΡΙΖΑ τέλος και για ‘μας και για αυτούς και όχι με δική μας ευθύνη» σημείωσε, ενώ διαμαρτυρήθηκε που πριν παραιτηθεί, άλλαξε η κλειδαριά των γραφείων στην Καβάλα και έπαψε μέσω αλλαγής κωδικών να είναι διαχειρίστρια του e-mail της Νομαρχιακής.