Την κατάθεση αίτησης εξαγοράς της πλήρους κυριότητας της Ακτής από τον Δήμο Καβάλας βάσει των άρθρων 5 παρ. 2ζ και 8 παρ. 2 του Νόμου 5024/2023 στο ήμισυ της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου, δηλαδή για ποσό 500.000 Ευρώ, προτείνει η δημοτική σύμβουλος Αναστασία Ιωσηφίδου!
Με ανακοίνωση της με τίτλο «Φτάνει πια η κοροϊδία» αφού σχολιάζει τις δηλώσεις της διευθύνουσας συμβούλου της ΕΤΑΔ (περί διαγωνισμού) και τις χαρακτηρίζει ως ευθεία πρόκληση στον Καβαλιώτικο λαό, βάζει στο «τραπέζι» μια παράμετρο που δεν ήταν γνωστό μέχρι τώρα και η οποία έχει να κάνει με τη δυνατότητα αγορά του ακινήτου στο ήμισυ της αντικειμενικής αξίας του, τονίζοντας ότι αν υπάρξει αρνητική απάντηση τότε θα πρέπει να επανέλθει η γραμμή αιγιαλού στην προτεραία και πραγματική της θέση.
Η ανακοίνωση αναφέρει σχετικά:
«Οι χθεσινές δηλώσεις της διευθύνουσας συμβούλου της ΕΤΑΔ αναφορικά με την ακτή της Καλαμίτσας, δείχνει τις πραγματικές διαθέσεις της εταιρίας και αποτελεί ευθεία πρόκληση απέναντι στον καβαλιώτικο λαό , ο οποίος λίγες ημέρες πριν, μέσω της πρωτοβουλίας πολιτών και της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, βροντοφώναξε ότι η ακτή ανήκει στους Καβαλιώτες . Βέβαια για την εξέλιξη αυτή βαρύτατες είναι οι ευθύνες της σημερινής δημοτικής αρχής , η οποία όχι μόνο δεν αντιδίκησε με την ΕΤΑΔ στα δικαστήρια σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ακτής , αλλά αντιθέτως από το έτος 2013 παρέδωσε την κυριότητα της, χωρίς να διασφαλίσει τα συμφέροντα του δήμου και των δημοτών.
Όμως αυτή δεν είναι η στιγμή για την απόδοση ευθυνών, αλλά αντίθετα η ΕΤΑΔ θα πρέπει να μας βρει όλους ενωμένους απέναντι της.
Καλώ λοιπόν τον δήμαρχο Καβάλας να σεβαστεί έμπρακτα την βούληση των δημοτών και την απόφαση του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου και να πράξει εκείνα όσα θα διασφαλίσουν τον δημοτικό χαρακτήρα της ακτής και την ελεύθερη πρόσβαση σε αυτή των πολιτών, χωρίς όμως να υποθηκεύουν το μέλλον του δήμου Καβάλας. Σε αυτή την κατεύθυνση , οι μόνες δυνατότητες που μας έχουν απομείνει ως δήμος Καβάλας, αφού δυστυχώς η ΕΤΑΔ, όπως φαίνεται, δεν έχει καμία διάθεση να διαπραγματευτεί σοβαρά μαζί μας κωλυσιεργώντας συνεχώς σε βαθμό κοροϊδίας, είναι:
Α) Η άμεση κατάθεση αίτησης εξαγοράς της πλήρους κυριότητας της ακτής από τον δήμο Καβάλας βάσει των άρθρων 5 παρ. 2ζ και 8 παρ. 2 του Νόμου 5024/2023 στο ήμισυ της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου (ήτοι για ποσό 500.000 Ευρώ κατά την ΕΤΑΔ)
Ή σε διαφορετική περίπτωση
Β) Η επαναφορά της γραμμής αιγιαλού στην προτεραία και πραγματική της θέση.
Μόνο έτσι θα δοθεί οριστική, ξεκάθαρη και αμετάκλητη λύση στο ζήτημα αυτό, το οποίο έξι χρόνια τώρα έχει καταντήσει ‘’σήριαλ’’».