ΠΑΣΟΚ Καβάλας: Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί η απαξίωση της Δημόσιας Υγείας

Για επικίνδυνους πειραματισμούς όσον αφορά στη στελέχωση των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ κάνει λόγο η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του κόμματος

Για επικίνδυνους πειραματισμούς όσον αφορά στη στελέχωση των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ κάνει λόγο η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του κόμματος σε σχετική ανακοίνωση την οποία εξέδωσε, τονίζοντας ότι «δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί η απαξίωση της Δημόσιας Υγείας. Η υγεία των πολιτών της Καβάλας είναι αδιαπραγμάτευτη».

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ Καβάλας

Έχει φτάσει, πλέον, στο απροχώρητο η κατάσταση με τη στελέχωση των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ με «δανεικούς» οδηγούς από τις Ένοπλες Δυνάμεις ή από ΔΕΗ ή ΟΤΑ σε άλλες περιοχές. Επιχειρήθηκε με αυτόν τρόπο να καλυφθούν τα τεράστια κενά στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Πλην, όμως, η συγκεκριμένη επιλογή δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση λύση, αλλά επικίνδυνο πειραματισμό, που θέτει σε σοβαρούς κινδύνους την υγεία και την σωματική ακεραιότητα των ασθενών.

Οι διασώστες δεν είναι απλοί οδηγοί: Η επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα απαιτεί εξειδικευμένη γνώση και εκπαίδευση, δεν μπορεί να περιοριστεί μόνο στην μεταφορά ασθενών.

Ζητούμε να γίνουν προσλήψεις μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού πτυχιούχων διασωστών και να σταματήσει η πειραματική και παράνομη πρακτική με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.

Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί η απαξίωση της Δημόσιας Υγείας. Η υγεία των πολιτών της Καβάλας είναι αδιαπραγμάτευτη.