Εγκαινιάστηκε η έκθεση με τις σημαντικότερες εφευρέσεις και τα μουσικά όργανα των αρχαίων Ελλήνων

«Παράθυρο» στην Ιστορία μέσα από 30 αρχαίες εφευρέσεις – παρακαταθήκη για την σημερινή τεχνολογία και 42 αρχαία ελληνικά μουσικά όργανα που φιλοξενούνται στη Δημοτική Καπναποθήκη

Ο δήμος Καβάλας, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας, σε συνεργασία με τη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Οργανισμός προβολής και προώθησης του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας του Κώστα Κοτσανά» εγκαινίασαν το απόγευμα της Τετάρτης 2 Νοεμβρίου 2016 την έκθεση «Οι σημαντικότερες εφευρέσεις και τα μουσικά όργανα των αρχαίων Ελλήνων» στη Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας.

30 εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων που καλύπτουν την περίοδο από το 2.000 π.Χ. μέχρι και το τέλος του αρχαίου ελληνικού κόσμου, αλλά και ένα πλήθος αρχαίων μουσικών οργάνων, εισάγουν τον επισκέπτη στον φανταστικό κόσμο της Ιστορίας με έναν τρισδιάστατο και διαδραστικό τρόπο. Αναντίρρητος είναι και ο παιδευτικός χαρακτήρας της έκθεσης, γι’ αυτό και προγραμματίζονται επισκέψεις και ξεναγήσεις μαθητικών και φοιτητικών ομάδων και σχολείων της πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και της Κεντρικής Μακεδονίας. Παράλληλα, θα γίνουν εκπαιδευτικά προγράμματα σε μαθητές των τελευταίων τάξεων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Καβάλας από το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας, με στόχο τη γνωριμία τους με την αρχαία ελληνική μουσική.

Στα εγκαίνια το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, η Αντιδήμαρχος Καβάλας Κορίνα Χιώτη-Πρασά, η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Αναστασία Ιωσηφίδου, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΩΚ Γεώργιος-Ιούλιος Παπαδόπουλος και ο ιδρυτής του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστας Κοτσανάς, ο οποίος δώρισε στον δήμο Καβάλας από το πωλητήριο του Μουσείου αντίγραφο από το ηλιακό ρολόι των Φιλίππων, το οποίο βρέθηκε στον εν λόγω αρχαιολογικό χώρο και δεν είναι τίποτε άλλο από το δακτυλιοειδές ωρολόγιο του Παρμενίωνα.

Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση θα λειτουργεί μέχρι τις 29 Νοεμβρίου, Δευτέρα έως Παρασκευή και Σάββατο 10:00-13:00, την Κυριακή 11:00-13:00 και Τετάρτη, Πέμπτη και Σάββατο θα λειτουργεί και απόγευμα, κατά τις ώρες 18:30-21:00, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη.