Εγκαίνια για το ανακαινισμένο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου

«Λίφτινγκ» στην είσοδο και τους κοινόχρηστους χώρους του «σπιτιού» του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Κυριακής 6 Νοεμβρίου τα εγκαίνια του ανακαινισμένου θεάτρου Αντιγόνη Βαλάκου, λίγο πριν την επίσημη πρεμιέρα του έργου της παιδικής σκηνής του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας «Ο πρίγκιπας και ο ζητιάνος» του Μαρκ Τουέιν, σε σκηνοθεσία Ελεάννας Τσίχλη.

Η νέα «αύρα» που αποπνέει το ιστορικό (και μοναδικό) θέατρο της Καβάλας, ξεκινάει από την ανανεωμένη είσοδό του και τον καινούριο φωτισμό, ενώ έχει αναβαθμιστεί τόσο ο χώρος υποδοχής και του κυλικείου, όσο και ο εσωτερικός του χώρος, καθώς βάφτηκε και καθαρίστηκε κάθε γωνιά του.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας Πέτρος Πετρόπουλος, στόχος της διοίκησης είναι να γίνει το θέατρο πιο φιλόξενο για τους εργαζομένους, τους ηθοποιούς και κυρίως για το κοινό, εξ ου και η πρωτοβουλία για την ανακαίνιση, ενώ σημείωσε ότι σύντομα θα πραγματοποιηθούν κι άλλες παρεμβάσεις σε όλους τους χώρους του, καλλωπιστικές, αλλά και πρακτικές. Μάλιστα, η Aντιδήμαρχος Καβάλας και υπεύθυνη για θέματα Πολιτισμού Κορίνα Χιώτη-Πρασά τόνισε ότι προτεραιότητα του δήμου Καβάλας είναι η πρόσκληση για ένταξη του θεάτρου σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ κι αμέσως να ξεκινήσουν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες ώστε να υλοποιηθούν περαιτέρω παρεμβάσεις και να ξαναποκτήσει το θέατρο της πόλης την αίγλη και την εικόνα που του αξίζει, αντάξια της ιστορίας του.

Να σημειωθεί ότι οι εργασίες ανακαίνισης του θεάτρου έγιναν υπό την επίβλεψη και τις προτάσεις και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας Θοδωρή Γκόνη, ο οποίος «ζει» και γνωρίζει το θέατρο καλύτερα από κάθε άλλον.