Δείτε το πρώτο video clip του καβαλιώτικου metal συγκροτήματος Sede Vacante

Γυρισμένο εξ ολοκλήρου στην Καβάλα τον περασμένο Δεκέμβριο

Sede Vacante είναι ένα goth metal duo από την Καβάλα. Τα δύο κεντρικά πρόσωπα του group είναι ο Michael Tiko (ο γνωστός στην πόλη της Καβάλας δικηγόρος Μιχάλης Τικόπουλος, φωνητικά, κιθάρες, πλήκτρα) και η Constantine Alex (τραγούδι). Στις 18 Νοεμβρίου 2016, οι Sede Vacante κυκλοφόρησαν το πρώτο τους album “Skies Infernal”. Ο δίσκος περιέχει 10 πρωτότυπα συνθέσεις του Μιχάλη Τικόπουλου και ηχογραφήθηκε εξ ολοκλήρου στην Καβάλα. Τη μίξη του album ανέλαβε ο Fotis Benardo (ex- Septicflesh, Six4Nine) και το mastering έγινε από τον Jens Bogren (Rotting Christ, Οpeth, Amon Amarth, Katatonia, Paradise Lost) στα Fascination Street Studios της Σουηδίας.

Το πρώτο single από τον δίσκο των Sede Vacante -ο οποίος έχει ήδη εισπράξει ουκ ολίγες εγκωμιαστικές κριτικές από τον μουσικό Τύπο όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και παγκόσμια- είναι το τραγούδι “Hate Eternal” για το οποίο μάλιστα κυκλοφόρησε και video clip, το οποίο γυρίστηκε επίσης στην Καβάλα τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο δίσκος “Skies Infernal” των Sede Vacante κυκλοφορεί μέσω της γερμανικής δισκογραφικής εταιρίας Pride & Joy Music σε όλο τον κόσμο, ενώ είναι διαθέσιμος και μέσω του Apple Music αλλά και του Spotify.

Η κεντρική φωτογραφία είναι του Γιάννη Γκουζίδη