Η Θασιακή Ένωση Καβάλας παρουσιάζει το νέο βιβλίο του Νικόλαου Ρουδομέτωφ

Όσοι προσέλθουν στην παρουσίαση, θα πάρουν δωρεάν ανάτυπα ιστορικής σημασίας για την πόλη από το Ιστορικό & Λογοτεχνικό Αρχείο Καβάλας

Το Ιστορικό & Λογοτεχνικό Αρχείο Καβάλας και η Θασιακή Ένωση Καβάλας παρουσιάζουν την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017, στις 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης «Βασίλης Βασιλικός» το νέο βιβλίο του Νικόλαου Ρουδομέτωφ με τίτλο «Ένας Κώδικας της Δημογεροντίας Θεολόγου Θάσου, των ετών 1902-1914. Από την τουρκοκρατία στην απελευθέρωση».

Η παρουσίαση θα γίνει από τον Ιστορικό Κωνσταντίνο Χιόνη, τον υπεύθυνο του Ιστορικού Αρχείου του Δημοτικού Μουσείου Καβάλας Κομνηνό Απότα και από τον συγγραφέα. Τη συζήτηση θα διευθύνει ο αντιπρόεδρος της Θασιακής Ένωσης Καβάλας Νικόλαος Τσιλογεώργης. Κατά την παρουσίαση του βιβλίου, το Ιστορικό & Λογοτεχνικό Αρχείο Καβάλας θα διαθέσει δωρεάν στους προσερχόμενους ανάτυπα ιστορικών τεκμηρίων που διατηρεί στα Αρχεία του, όπως, παλαιών καρτ-ποστάλ, το Διάγγελμα της απελευθέρωσης της Καβάλας της 26ης Ιουνίου 1913, ανάτυπα του μοναδικού διασωθέντος χρωμολιθόγραφου που απεικονίζει την απελευθέρωση κ.ά.

Ευχαριστίες προς τη Θασιακή Ένωση

Με ανακοίνωσή του, το Ιστορικό & Λογοτεχνικό Αρχείο Καβάλας «εκφράζει δημοσίως τις ευχαριστίες του προς τη Θασιακή Ένωση Καβάλας, η οποία αποτελεί πνευματικό φάρο και κόσμημα για την περιοχή μας και για ολόκληρη την πατρίδα μας».