Θρακική Εστία Νομού Καβάλας: Έγιναν πολλά μέσα στο 2016, θα γίνουν ακόμη περισσότερα το 2017

Απολογισμός για τη χρονιά που πέρασε και υψηλοί στόχοι για τη χρονιά που μόλις ξεκίνησε στην ετήσια γιορτή για την κοπή της βασιλόπιτας

Στα ιδιόκτητα γραφεία τους στην Καβάλα έκοψαν το πρωί της Κυριακής 22 Ιανουαρίου 2017 την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα τα μέλη ενός από τους παλιότερους και πλέον δραστήριους Συλλόγους της πόλης, της Θρακικής Εστίας Νομού Καβάλας.

Τη βασιλόπιτα της Θρακικής Εστίας Νομού Καβάλας ευλόγησε ο π. Μιχάλης Κωνσταντινίδης από τον ι. Ναό του Αγίου Νικολάου. Διακρίνονται τα μέλη της Διοίκησης του Συλλόγου (από αριστερά): Μαρία Γιοβανάκη-Μερέτη (Ταμίας), Κομνηνός Απότας (Γενικός Γραμματέας) και Νίκος Τσουμπάκης (Πρόεδρος)

Αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους στην καθιερωμένη γιορτή της Εστίας, ο πρόεδρος Νίκος Τσουμπάκης διάβασε τον Διοικητικό Απολογισμό της περασμένης χρονιάς. Το 2016, η Θρακική Εστία Νομού Καβάλας υλοποίησε 36 δράσεις με κορυφαίες την 3η Χορωδιακή Συνάντηση και το 10ο Πολιτιστικό Διήμερο «Κωνσταντινούπολη, η πόλη της καρδιάς μας», που αμφότερες πραγματοποιήθηκαν στο Αμφιθέατρο της ΠΕ Καβάλας. Ο κ. Τσουμπάκης «στάθηκε» ιδιαίτερα επίσης στο πρόγραμμα διάδοσης των θρακιώτικων παραμυθιών σε παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού, πρόγραμμα που υλοποιείται σε συνεργασία με εθελοντές εκπαιδευτικούς ένα Σάββατο κάθε μήνα και το οποίο θα συνεχιστεί και μέσα στο 2017.

Κατόπιν, ο κ. Τσουμπάκης αναφέρθηκε εν συντομία στους στόχους της Θρακικής Εστίας για το νέο έτος, τονίζοντας ότι θα δοθεί έμφαση στα παιδιά, με στόχο αφενός την «ενίσχυση» των παιδικών και εφηβικών τμημάτων του Συλλόγου και αφετέρου τη διοργάνωση ενός Παιδικού Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών.

Από αριστερά: Σωτήρης Παπαδόπουλος, Κώστας Παπακοσμάς, Αρχέλαος Γρανάς

Ως ημερομηνία-«ορόσημο» για το νέο έτος, ο πρόεδρος του Συλλόγου ανέφερε την και 8η Σεπτεμβρίου 2017, οπότε γιορτάζει η Παναγία η Σηλυβριανή. Η Θρακική Εστία σχεδιάζει τη διοργάνωση μιας μεγάλης εκδήλωσης στην Καβάλα, έχοντας ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή σε αυτήν του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Σηλυβρίας κ. Μάξιμου.

Τέλος, η Εξελεγκτική Επιτροπή ανέγνωσε τον Οικονομικό Απολογισμό του Συλλόγου για το περασμένο έτος.

Νίκος Τσουμπάκης και Κομνηνός Απότας

Οι επίσημοι καλεσμένοι

Αν και η διοίκηση της Θρακικής Εστίας Νομού Καβάλας δεν αποστέλλει ιδιαίτερες προσκλήσεις προς της Αρχές του τόπου, εντούτοις στην κοπή της βασιλόπιτας παραβρέθηκαν αρκετοί αιρετοί, όντας όμως παράλληλα και μέλη του Συλλόγου! Μεταξύ άλλων, το «παρών» έδωσαν η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, ο περιφερειακός σύμβουλος και εντεταλμένος σύμβουλος της Περιφέρειας ΑΜ-Θ Σωτήρης Παπαδόπουλος, ο πρώην βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης, ο τ. Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αρχέλαος Γρανάς και ο πρώην Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού-Πολιτισμού ΑΜ-Θ Κώστας Παπακοσμάς.