Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας: Κοπή Βασιλόπιτας με το βλέμμα στη… Νέα Υόρκη (φωτογραφίες)

Νέα τμήματα και πλήθος δράσεων και το 2017 από τον ιστορικό Σύλλογο της πόλης

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας, τα μέλη και οι φίλοι του ιστορικού Συλλόγου της πόλης έκοψαν την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017 την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα.

Η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας Ευτέρπη Σαμαρά, αφού ευχήθηκε για μια καλή και δημιουργική χρονιά, αναφέρθηκε εν συντομία στις περσινές δράσεις του Συλλόγου, ξεχωρίζοντας, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία του Τμήματος Προπαιδείας Παραδοσιακής Μουσικοκινητικής Αγωγής, το οποίο απευθύνεται σε μικρά παιδιά και τα φέρνει σε μια πρώτη επαφή με την παραδοσιακή μουσική και τα μουσικά όργανα.

«Αυτό είναι το μυστικό που μας κάνει να επιβιώνουμε ως Σύλλογος εδώ και τόσα χρόνια, να ιδρύουμε καινούρια τμήματα και ευχαριστώ πάρα πολύ τους γονείς που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους, καθώς και τα μέλη και τους φίλους μας για τη δουλειά που κάνουν», δήλωσε η κ. Σαμαρά.

Μετά την Αυστραλία, η Αμερική…

Η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας ξεχώρισε από τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις για το 2017, την παρουσία αντιπροσωπείας του Λυκείου, αποτελούμενη από 34 μέλη, στη Νέα Υόρκη κατά το διάστημα 21 – 28 Μαρτίου.

Το ταξίδι θα γίνει για να λάβει μέρος το Λύκειο Ελληνίδων στη μεγάλη Εθνική Παρέλαση που γίνεται κάθε χρόνο στην εν λόγω μεγαλούπολη των ΗΠΑ στις 26 Μαρτίου στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν, για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της εξέγερσης κατά του Οθωμανικού ζυγού.

Μάλιστα φέτος, τελετάρχης της παρέλασης θα είναι ο Ιβάν Σαββίδης, όπως αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της 7ης Πανομογενειακής Συγκέντρωσης.

Ευχές και υποσχέσεις για αμέριστη στήριξη από τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Στην εκδήλωση το «παρών» έδωσαν αρκετοί εκπρόσωποι του δήμου Καβάλας και της Αντιπεριφέρειας Καβάλας, απευθύνοντας σύντομο χαιρετισμό και δίνοντας την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουν να στηρίζουν το έργο και τις δράσεις του Λυκείου Ελληνίδων.

Μεταξύ αυτών χαιρετισμό απηύθυναν κατά σειρά ο εντεταλμένος σύμβουλος του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ για θέματα αγροτικής ανάπτυξης Σωτήρης Παπαδόπουλος, η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Κορίνα Χιώτη-Πρασά, η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαρία Φραντζεσκάκη, η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη και Προσχολική Αγωγή Ευαγγελία Δρακονάκη, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Νίκος Ξανθόπουλος, ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας Πέτρος Πετρόπουλος, ο τέως δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής, η δημοτική σύμβουλος της παράταξης Ο Τόπος της Ζωής Μας Κατερίνα Ιωαννίδου, ο τέως νομάρχης Θόδωρος Καλλιοντζής, ο τέως δήμαρχος Φιλίππων Λάζαρος Τσαταλμπασίδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος.

Από αριστερά: Μαρία Φραντζεσκάκη, Θόδωρος Καλλιοντζής, Κορίνα Χιώτη-Πρασά και Δήμητρα Τσανάκα
Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος μαζί με τα μέλη του ΔΣ του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας
Από αριστερά: Κωστής Σιμιτσής, Κατερίνα Ιωαννίδου, Σωτήρης Παπαδόπουλος και Νίκος Ξανθόπουλος
Πέτρος Πετρόπουλος και Ευαγγελία Δρακονάκη εκπροσώπησαν το ΔΗΠΕΘΕ και το Νομικό Πρόσωπο του δήμου αντίστοιχα

Για την ιστορία, το φλουρί «έπεσε» στα χορευτικά τμήματα του Λυκείου, τα οποία εκπροσώπησε ο χοροδιδάσκαλος Χρόνης Ιωαννίδης, ο οποίος σχολίασε ότι «μόνο τυχαίο δεν είναι αυτό», παραπέμποντας στη δουλειά που γίνεται στα συγκεκριμένα τμήματα και σ’ αυτά που έχουν να παρουσιάσουν και φέτος.