Sede Vacante: «Απόβαση» στο ιστορικό Κύτταρο

Η πρώτη ζωντανή εμφάνιση του καβαλιώτικου goth metal duo στην Αθήνα στο πλαίσιο της προώθησης του πρώτου τους δίσκου

Μία από τις πρώτες σημαντικές για τους οπαδούς της «σκληρής» μουσικής συναυλίες της χρονιάς είχαν την τιμή να «ανοίξουν» οι Sede Vacante. Συγκεκριμένα, το goth metal ντουέτο (Michael Tiko και Constanine Alex) εμφανίστηκαν την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017 στο ιστορικό «Κύτταρο» της Αθήνας, στο ραντεβού του ελληνικού κοινού με τους Ολλανδούς Delain και τους Νορβηγούς Sirenia. Και τα τρία συγκροτήματα είναι female fronted, δηλαδή έχουν ως κεντρικό τους πρόσωπο γυναίκα τραγουδίστρια.

Αν και για τους Sede Vacante ήταν η πρώτη τους συναυλία, εντούτοις άφησαν τις καλύτερες των εντυπώσεων στο αθηναϊκό κοινό, ανεβάζοντας τον πήχη των προσδοκιών για την επερχόμενη περιοδεία τους στο πλαίσιο της προώθησης του πρώτου τους album “Skies Infernal” (Pride & Joy Music, 2016).

Ποιοι είναι

Sede Vacante είναι ένα goth metal duo από την Καβάλα. Τα δύο κεντρικά πρόσωπα του group είναι ο Michael Tiko (ο γνωστός στην πόλη της Καβάλας δικηγόρος Μιχάλης Τικόπουλος, φωνητικά, κιθάρες, πλήκτρα) και η Constantine Alex (τραγούδι). Στις 18 Νοεμβρίου 2016, οι Sede Vacante κυκλοφόρησαν το πρώτο τους album «Skies Infernal». Ο δίσκος περιέχει 10 πρωτότυπα συνθέσεις του Μιχάλη Τικόπουλου και ηχογραφήθηκε εξ ολοκλήρου στην Καβάλα. Τη μίξη του album ανέλαβε ο Fotis Benardo (ex- Septicflesh, Six4Nine) και το mastering έγινε από τον Jens Bogren (Rotting Christ, Οpeth, Amon Amarth, Katatonia, Paradise Lost) στα Fascination Street Studios της Σουηδίας.