Οι Χειμερινοί Κολυμβητές για δύο συναυλίες στη «Βεντέτα»

Το «μακροβιότερο ελληνικό συγκρότημα» επιστρέφει μετά από καιρό στη Θεσσαλονίκη

Οι Χειμερινοί Κολυμβητές προσκαλούν και φέτος στη ΒΕΝΤΕΤΑ live stage, το διήμερο 3-4 Φεβρουαρίου, φίλους και συγγενείς σε δυο μουσικές παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη, τη γενέθλια πόλη τους και μόνιμη κατοικία των περισσότερων από αυτούς, εφ’ όλης της ύλης.

Σε σχεδόν πλήρη απαρτία, θα καλύψουν το πρόγραμμά τους απ’ τους οκτώ δίσκους που έχουν εκδώσει, συμπληρωμένο με ανέκδοτα τραγούδιά τους και λίγα τραγούδια από την παράδοση του ρεμπέτικου και του παλαιότερου ελαφρού τραγουδιού. Όπως γίνεται εδώ και πολλά χρόνια, θα διαμορφώσουν το πρόγραμμά τους ανάλογα με το ακροατήριο, τη διάθεσή τους αλλά και επηρεαζόμενοι προφανώς από την ιδιαίτερη πολιτική και γενικότερα πολιτιστική συγκυρία.

Θα κατέβουν σχεδόν σε πλήρη σύνθεση. Θα παρευρίσκονται, λοιπόν, κατά σειράν αρχαιότητας προσχώρησης στο σχήμα, οι:

Αργύρης Μπακιρτζής: τραγούδι
Κώστας Σιδέρης: μεσομπούζουκο, τραγούδι
Μιχάλης Σιγανίδης: κοντραμπάσο, τραγούδι
Κώστας Βόμβολος: ακορντεόν
Χάρης Παπαδόπουλος: μπουζούκι
Μπάμπης Παπαδόπουλος: κιθάρα

Απ’ το μικρόφωνα θα παρελάσουν, πιθανόν, φίλοι και γνωστοί που θα πλαισιώσουν το σχήμα με αυτοσχέδιες χορωδίες και, σίγουρα, η Τότα Ευλαβή από τους «Τhe Dreamers», που τραγούδησε και πέρυσι μαζί τους στη ΒΕΝΤΕΤΑ και πρόσφατα στην πλατεία Αριστοτέλους.

Οι σχετικά σπάνιες εμφανίσεις, ιδιαίτερα στη γενέθλια πόλη τους, των Χειμερινών Κολυμβητών αποτελούν γεγονός, κάθε συναυλία τους είναι διαφορετική γιατί δημιουργείται «επί τόπου» με τη συμμετοχή του κοινού και κάθε παράστασή τους διακρίνεται όχι μόνο για τη μουσική τους πρόταση που συνδυάζει παραδοσιακά και σύγχρονα στοιχεία, εφαρμοσμένα από δεξιοτέχνες μουσικούς, αλλά και για την ευδιάθετη και ζεστή ατμόσφαιρα που δημιουργούν με το κοινό τους.

Την παράστασή τους αυτή ονομάζουν, όπως και την περσινή μία που έδωσαν στο ΚΘΒΕ, «Στον Επτάλοφο σε θυμήθηκα», τίτλος που προέρχεται από το ομώνυμο τραγούδι του πρώτου δίσκου των Χειμερινών Κολυμβητών, οι στίχοι του οποίου γράφτηκαν από τον Αργύρη Μπακιρτζή το μακρινό 1960 και αναφέρονται στην αερογέφυρα πάνω απ’ τις γραμμές των τραίνων, κοντά στην εκκλησία των Αγίων Πάντων.

ΒΕΝΤΕΤΑ live stage
Διεύθυνση: Εθνικής Αμύνης 3
Τηλέφωνο Kρατήσεων: 2310 234973
Ώρα έναρξης: 22:30