Ο Ευριπίδης Ταρασίδης σκηνοθετεί την «Παγίδα» του Τομά στην Ελευθερούπολη

Για τέσσερις παραστάσεις στο Αμφιθέατρο «Φρίξος Παπαχρηστίδης» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ελευθερούπολης και τη θεατρική ομάδα «Κορώνα-Γράμματα»

ΟΠολιτιστικός Σύλλογος Ελευθερούπολης και η θεατρική του ομάδα,«Κορώνα-Γράμματα», παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση «Η παγίδα» , του Γάλλου συγγραφέα Ρομπέρ Τομά, σε σκηνοθεσία Ευριπίδη Ταρασίδη, στο Αμφιθέατρο «Φρίξος Παπαχρηστίδης»Η αστυνομική κωμωδία του σπουδαίου Γάλλου συγγραφέα (γνωστός για το έργο του «8 γυναίκες») πραγματεύεται τα όρια του αληθινού και του ψεύτικου, του θεάτρου και της πραγματικότητας, του γέλιου και του δράματος.

Η ιστορία λαμβάνει χώρα στις Άλπεις, σε ένα εξοχικό, τη δεκαετία του ’50. Η Ελίζαμπεθ έχει εξαφανιστεί και ο Ντανιέλ Κορμπάν, ο σύζυγος της, περιμένει με αγωνία να επιστρέψει. Είναι μόνο τρεις μήνες παντρεμένοι και η φυγή της τον έχει αναστατώσει. Μαζί του έχει την αστυνόμο της περιοχής, οι έρευνες της οποίας έχουν αποβεί άκαρπες. Και ενώ ο Ντανιέλ δείχνειαπελπισμένος, ο ιερέας του διπλανού χωριού, ο αβά Μαξιμίν, έχει μία ευχάριστη είδηση: την επιστροφή της Ελίζαμπεθ. Τι γίνεται όμως, στην περίπτωση που ο Ντανιέλ ισχυριστεί  πως η γυναίκα που μόλις εμφανίστηκε, δεν είναι η πραγματική του γυναίκα; Ανατροπές, γέλιο, αγωνία και μυστηρίο,  συνθέτουν την απίθανη ιστορία της «Παγίδας».

 

Σημείωμα σκηνοθέτη

«Στο σανίδι συναντιούνται διαφορετικοί κόσμοι. Στα φώτα, εμφανίζονται ήρωες με στόχους, επιφυλάξεις για το επόμενο βήμα τους, φόβους για το αύριο. Στη σκηνή μπορεί κανείς να συναντήσει τις Άλπεις και το Παγγαίο. Το Σαμονί και την Ελευθερούπολη. Την κωμωδία και το μυστήριο.  Τον θάνατο και το γέλιο.

Εκεί συναντηθήκαμε με την θεατρική ομάδα «Κορώνα-Γράμματα».  Και εκεί ανακαλύψαμε τον υπέροχο κόσμο του Ρομπερ Τομά, ανάμεσα στην πίεση της καθημερινότητας, τα άγχη και τα προβλήματα. Γιατί τελικά, αυτό δεν είναι τέχνη; Ή μάλλον, αυτό δεν είναι το αγνό κομμάτι της, που το αναζητούν και το ψάχνουν ανά τους αιώνες οι άνθρωποι;  Μία υποψία πραγματικότητας μέσα στο ψέμα. Ή λίγο παραμύθι μέσα στην καθημερινότητα;

Αυτό μας καλεί να ανακαλύψουμε ο μεγάλος Γάλλος συγγραφέας μέσα από την «Παγίδα» του. Τι είναι αληθινό και τι όχι; Ποιος λέει ψέματα και ποιος αλήθεια; Και τελικά, τι αλήθεια είναι η αλήθεια; Ποιος θα πέσει στην «Παγίδα»; Οι απαντήσεις, επί σκηνής».

 

Οι συντελεστές

Σκηνοθεσία: Ευριπίδης Ταρασίδης
Μετάφραση: Θεατρική Ομάδα «Κορώνα-Γράμματα»
Βοηθός σκηνοθέτη: Θάλεια Αβραμίδου
Σκηνικά: Βασίλης Παπαευαγγέλου
Χορογραφία-Κίνηση: Κατερίνα Βασιλείου
Φωτισμός:  Βασίλης Κάτσικας
Σχεδιασμός αφίσας: Απόστολος Σκλαρής
Χορηγός επικοινωνίας: Κόκκινο Καβάλας 102,8FM
Παίζουν (με σειρά εμφάνισης): Απόστολος Αδάλιαλης, Βούλα Φιλιτσοπούλου, Σταύρος Τσίλογλου, Μαρία Μπόνου, Κώστας Κοσμίδης, Σοφία Γούναρη

Παραστάσεις: Σάββατο 4 και Κυριακή 5 Φεβρουαρίου
και Σάββατο 11 και Κυριακή 12 Φεβρουαρίου
Διάρκεια: 80 λεπτά με διάλειμμα
Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ
Με την υποστήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Παγγαίου