Καβάλα-Κομοτηνή συμμαχία… καλλιτεχνική (φωτογραφίες)

Ο Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας φιλοξένησε τη Φωτογραφική Ομάδα Κομοτηνής σε μια βραδιά γεμάτη από εμπνεύσεις και ανταλλαγές καλλιτεχνικών απόψεων

Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Πυθαγόρα, ο Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας (στο facebook μπορείτε να τον βρείτε εδώφιλοξένησε τη Φωτογραφική Ομάδα Κομοτηνής.

Κατά την εκδήλωση παρουσιάστηκαν ομαδικές αλλά και ατομικές φωτογραφικές εργασίες μελών της ομάδας και ακολούθησε συζήτηση για την τέχνη της φωτογραφίας και για τις εμπειρίες γύρω από αυτή.

Συμμετείχαν περίπου 60 άτομα, μέλη των δύο φωτογραφικών ομάδων αλλά και αρκετοί Καβαλιώτες, φίλοι της φωτογραφίας. Στην εκδήλωση προβλήθηκε ένα ευρύ σύνολο φωτογραφιών των μελών της Φωτογραφικής Ομάδας Κομοτηνής. Παρουσιάστηκαν όμως και ατομικά portfolio από τους Δομίνα Αποστολίδου, Σίμο Μαργαρίτη και Ελένη Μαχαιρά. Οι εικόνες έδωσαν την αφορμή για μια ευχάριστη και δημιουργική συζήτηση.

Τον Μάρτιο θα ακολουθήσει εκδήλωση στην Κομοτηνή όπου θα παρουσιαστούν φωτογραφικές εργασίες μελών του Φωτογραφικού Ομίλου Καβάλας, ο οποίος προγραμματίζει και άλλες αντίστοιχες εκδηλώσεις τους επόμενους μήνες, με σκοπό να προάγει την δημιουργική φωτογραφία και τον καλλιτεχνικό διάλογο στην πόλη μας.

Πληροφορίες για τη Φωτογραφική Ομάδα Κομοτηνής

Η Φωτογραφική Ομάδα Κομοτηνής δημιουργήθηκε από μια παρέα ανθρώπων που αγαπούν τη φωτογραφία γενικά και το είδος που συνηθίζουμε να αποκαλούμε «καλλιτεχνική φωτογραφία». Σκοπός τους είναι να δημιουργήσουν τον κοινό τόπο και χρόνο στον οποίο να βρίσκονται με σκοπό την επικοινωνία και την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την φωτογραφία και την τέχνη. Οι δράσεις τους περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, εκθέσεις, παρουσιάσεις φωτογράφων, φωτογραφικές εξορμήσεις και μαθήματα φωτογραφίας. Είναι μια παρέα ανοιχτή σε όποιον ενδιαφέρεται για τη φωτογραφία και την τέχνη γενικότερα. «Η επικοινωνία είναι μια πρόκληση για μας, μπορεί να ανοίξει καινούριους δρόμους», όπως λέει το… σύνθημά τους.

Ακολουθούν κατά σειρά από τέσσερις φωτογραφικές εμπνεύσεις των μελών της Ομάδας, έτσι όπως της παρουσίασαν κατά την εκδήλωση. Οι πρώτες τέσσερις είναι του Σίμου Μαργαρίτη, ακολουθούν οι επόμενες τέσσερις της Ελένης Μαχαιρά και το άλμπουμ κλείνει με τις τέσσερις φωτογραφίες της Δομίνας Αποστολίδου.