Νέο μουσικό σχήμα, παλιά μουσική: Οι περιπλανώμενοι των μπλουζ είναι εδώ! (βίντεο)

Πρέσβεις μιας αυθεντικής μουσικής οι Blues Rambers που ετοιμάζονται για την πρώτη τους συναυλία στην Καβάλα

Η μπλουζ μουσική γεννήθηκε στο Δέλτα του Βόρειου Μισισιπή και τις απέραντες φυτείες του Αμερικανικού Νότου στα τέλη του 19ου αιώνα από μαύρους σκλάβους που κουβαλούσαν μέσα στις βασανισμένες τους καρδιές κάτι που κανένας λευκός αφέντης δεν μπορούσε να πάρει: τη μουσική και τον χορό από μια πατρίδα πέρα απ’ τον Ωκεανό, τη «Mama Africa». Απ’ τo όνομά της (Blues) και μόνο καταλαβαίνει κανείς το πόνο και τον καημό που κουβαλά. H έκφραση “Feeling blue”, μέχρι και σήμερα στ’ αγγλικά σημαίνει «έχω τις μαύρες μου – είμαι λυπημένος».

Η μπλουζ μουσική έγινε η φωνή αυτών που δεν είχαν φωνή και η κραυγή της απόγνωσης αλλά και της αγάπης. Επηρεασμένη από τις αφρικανικές ρίζες της, μπαλάντες και ρυθμικούς χορούς, αλλά και εκκλησιαστική μουσική, ύμνους του εμφυλίου πολέμου και άλλα μουσικά ιδιώματα, εξελίχθηκε σταδιακά στη μουσική που σήμερα έχει πια κατακτήσει όλο τον λεγόμενο Δυτικό κόσμο. Λίγοι γνωρίζουν ότι η Soul, η Jazz, η Rock, η Funk, η Disco, η Punk ακόμη και τα pop τραγούδια είναι απόγονοι της μπλουζ.

Το εμπορικό απόγειο της μπλουζ μουσικής, το λεγόμενο «Blues Boom» όμως, θα γίνει κυρίως την δεκαετία του ’50, όπου οι εταιρείες δίσκων θα ανακαλύψουν όλους τους μεγάλους της εποχής. Muddy Waters, Johnny Lee Hooker, Willie Dixon, Howlin’ Wolf, είναι ενδεικτικά κάποιοι απ΄αυτούς…

Οι περιπλανώμενοι των μπλουζ

Στα μονοπάτια αυτής της εποχής και τα μουσικά τοπία που φτιάξανε όλοι αυτοί οι πρωτοπόροι διάλεξε να περιπλανηθεί μια παρέα μουσικών στα μέρη μας. Εξ άλλου, θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι η εποχή μας μοιάζει λίγο με κείνη που γεννήθηκε η μπλουζ και οι σκλάβοι δεν έχουν πια αποκλειστικά μαύρο χρώμα…

Οι περιπλανώμενοι του μπλουζ, άλλως The Blues Ramblers είναι: ο Βαγγέλης Κοντόπουλος στο μπάσο, ο Μάκης Καρακούσης στα τύμπανα, ο Κώστας Τσαλαπατάνης στα πλήκτρα, ο Τέο Νούσης στην ηλεκτρική κιθάρα και ο Κυριάκος Αντωνιάδης στη φωνή και τη φυσαρμόνικα.

Οι Blues Ramblers πρόκειται να εμφανιστούν για πρώτη φορά στην Καβάλα, την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017, στις 21:30, στο Παλλάδιο social cave (Ερυθρού Σταυρού 4), για να χαρίσουν στους λάτρεις της καλής μουσικής μία απολαυστική βραδιά «βουτηγμένη» στο αυθεντικό μπλουζ που στηρίζει επικοινωνιακά το KAVALA POST. Τηλέφωνα για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις: 2513 010 707 & 6932 206 176.