Δημοτικό Ωδείο Καβάλας: Γιορτή και νέα πορεία στο «πεντάγραμμο» των επιτυχιών

Ο πιο ευχάριστος... πονοκέφαλος για τη διοίκηση του ΔΩΚ το γεγονός ότι δε χωράνε πλέον τα παιδιά στο Ωδείο, ενώ προ των πυλών είναι και ένα άνοιγμα σε διεθνείς συνεργασίες

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017 ήταν μια γιορτή για τους μαθητές, τους γονείς, τους καθηγητές και τη διοίκηση του Ωδείου.

Η κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων «Γ.Α. Παπαϊωάννου» γέμισε από παιδικά γέλια, με τους μικρούς μουσικούς να παίρνουν αναμνηστικά δώρα, αλλά το κυριότερο, να βιώνουν το πραγματικό κληροδότημα του Ωδείου, την ατμόσφαιρα μιας μεγάλης και δεμένης οικογένειας.

Αυτό τόνισε και ο πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας Χαράλαμπος Κουφατζής, σημειώνοντας ότι «είναι χαρά μας να μη χωράνε τα παιδιά στο Ωδείο και να ψάχνουμε χώρους, κάτι που δείχνει την πολύ καλή δουλειά που γίνεται εδώ», ενώ πρόσθεσε ότι το Ωδείο θα συνεχίσει να στοχεύει ψηλά.

Παράλληλα, ευχαρίστησε τους καθηγητές του Ωδείου, το διοικητικό προσωπικό, τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΩΚ Γεώργιο-Ιούλιο Παπαδόπουλο, τη δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, τον πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ Πέτρο Πετρόπουλο και τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ για τη βοήθεια που προσφέρουν στο Ωδείο, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στους γονείς των μαθητών «που μας εμπιστεύονται τόσα χρόνια», όπως είπε.

Στο ρεκόρ μαθητών (πάνω από 700) στάθηκε και η αντιδήμαρχος Πολιτιστικών υποθέσεων και Κοινωνικών δράσεων του δήμου Καβάλας Κορίνα Χιώτη-Πρασά, κάτι που όπως είπε δεν είναι τυχαίο, ενώ δήλωσε ότι το Ωδείο και ο δήμος Καβάλας θα στηρίξουν όλα τα παιδιά και κυρίως εκείνα των οποίων οι οικογένειες αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα είτε με υποτροφίες είτε με άλλον τρόπο.

Ευχαρίστησε, επίσης, τους γονείς που «σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς μάς εμπιστεύονται τα παιδιά τους», ενώ επανέλαβε για ακόμα μια φορά ότι κανένα παιδί που θέλει να μάθει μουσική δε θα μείνει έξω από το Ωδείο.

Ακόμα υψηλότερο πήχη, από πλευράς εκπαιδευτικής ποιότητας, αλλά και υπό του πρίσματος του αριθμού των δράσεων και των συνεργασιών του Ωδείου υποσχέθηκε ο καλλιτεχνικός διευθυντής Γεώργιος-Ιούλιος Παπαδόπουλος, ενώ αποκάλυψε ότι φέτος το ΔΩΚ είναι πολύ κοντά σε διεθνείς συνεργασίες, τις οποίες θα αποκαλύψει σύντομα.

Αμέσως μετά ακολούθησε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας της Φιλαρμονικής στην αίθουσα δοκιμών της (πρώην Λαογραφικό Μουσείο), ενώ την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας στο παράρτημα του Ωδείου στις Κρηνίδες.