Ο Γιώργης Χριστοδούλου μάς ταξιδεύει μέχρι το Παρίσι του Αττίκ

Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου στο Αντιγόνη Βαλάκου για πρώτη φορά στο φως παρελαύνουν τα τραγούδια του Αττίκ από την λαμπρή αλλά άγνωστη σ' εμάς παρισινή του περίοδο

ΗΔημοτική Θεατρική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας (ΔΗΠΕΘΕΚ) φιλοξενεί τον Γιώργη Χριστοδούλου την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 9 το βράδυ στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου, σε μία συναυλία που θα αποκαλύψει τα χαμένα τραγούδια του Αττίκ από την περίοδο που ζούσε στο Παρίσι.

Για πρώτη φορά στο φως, ύστερα από 100 και πλέον χρόνια, τα τραγούδια του Αττίκ από την λαμπρή αλλά άγνωστη σ’ εμάς παρισινή του περίοδο.

Με αφηγήσεις να παρεμβάλλονται ανάμεσα στα τραγούδια, πιανιστικές συνθέσεις και ιστορίες που ακούγονται για πρώτη φορά, ο Γιώργης πιάνει το νήμα από την πρώτη μέρα του Αττίκ στο Παρίσι όταν βρέθηκε εκεί για να σπουδάσει και ξεναγεί τον θεατή στην πρωτεύουσα-κέντρο του κόσμου εκείνης της εποχής και στην καριέρα του μεγάλου συνθέτη, τους έρωτές του, τους φίλους του, τα ταξίδια του, τα καμπαρέ και τα καφέ όπου σύχναζαν τον ίδιο καιρό ο Μαρσέλ Προυστ, ο Πικάσο, ο Κοκτώ, η Κολέτ και τόσοι άλλοι.

Ο Γιώργης Χριστοδούλου το φθινόπωρο του 2013 βρήκε στο Παρίσι την πρώτη παρτιτούρα και ξεκίνησε την έρευνα για να συγκεντρώσει το μεγαλύτερο μέρος από το διάσπαρτο αυτό υλικό το οποίο όλοι έως τώρα, θεωρούσαν χαμένο. Η διαδρομή που πέρασε μέσα από αρχεία, βιβλιοθήκες, συλλέκτες και εκδοτικούς οίκους, κατέληξε στη δημιουργία ενός βιβλίου-cd με τίτλο «Ο Αττίκ στο Παρίσι».

Από το πρώτο του, ανέκδοτο έως τώρα τραγούδι, έως το «Ζητάτε να σας πω» που είναι το τελευταίο τραγούδι που έγραψε ο Αττίκ στο Παρίσι, οι θεατές βλέπουν τη διαδρομή μιας ζωής και την μουσική πορεία μιας ιδιοφυΐας που διδάσκει ακόμα και σήμερα ένα μάθημα ζωής και ομορφιάς.

Ο Γιώργης Χριστοδούλου, με τη ζεστή φωνή του, τραγουδά στα γαλλικά, ισπανικά και ελληνικά, αναδεικνύοντας όλη τη χρωματική γκάμα των συνθέσεων.

Ο εξαιρετικός πιανίστας Χάρης Σταυρακάκης τον συνοδεύει στο πιάνο και το ακορντεόν.

Info

Γιώργης Χριστοδούλου
«Ο ΑΤΤΙΚ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ»
Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου
Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017 στις 9 το βράδυ
Γενική Είσοδος 10 ευρώ

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας 2510 220876–7 κατά τις ώρες γραφείου.

Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκίνησε την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, 11:00–14:00 και 18:00–20:00, στο Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών Δήμου Καβάλας (πρ. ΕΟΤ) στην κεντρική πλατεία Καβάλας (τηλ. ταμείου 2510 620566).