Συνάντηση δημάρχου με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της Καβάλας

Με σκοπό την καλύτερη διασυλλογική συνεργασία αλλά και τη δημιουργία ενός δικτύου εθελοντών για το Κοινό Καλό

Τους προέδρους των Πολιτιστικών Συλλόγων που δραστηριοποιούνται στον δήμο Καβάλας κάλεσε σε συνάντηση γνωριμίας αλλά και συντονισμού η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο με πάνω από τριάντα εκπροσώπους Συλλόγων να δίνουν το «παρών» και με τη συμμετοχή της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Κορίνας Χιώτη-Πρασσά και της προέδρου του Νομικού Προσώπου «Κοινωνική Αλληλεγγύη και Προσχολική Αγωγή» Ευαγγελίας Δρακονάκη.

Αρχικά, η κ. Τσανάκα ευχαρίστησε τους Συλλόγους για τη συνεισφορά τους στις δράσεις και τις εκδηλώσεις του δήμου, ενώ δεν παρέλειψε να στηλιτεύσει, στον αντίποδα, την αποχή του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας από την αποκριάτικη γιορτή της αγοράς που επρόκειτο να διοργανωθεί φέτος. Η δήμαρχος ζήτησε από τους προέδρους να παρακολουθούν και να καταγράφουν περιπτώσεις στις γειτονιές τους που χρήζουν παρέμβασης ή βοήθειας από τον δήμο αλλά και τη βοήθειά τους σε έκτακτες περιπτώσεις που η πόλη χρειάζεται «χέρια», όπως, για παράδειγμα, πρόσφατα με την «Αριάδνη». Συμφωνήθηκε να γίνει μια καταγραφή και να δημιουργηθεί μία λίστα εθελοντών που θα είναι διαθέσιμη στους ανθρώπους του δήμου ανά πάσα στιγμή.

Ακολούθησαν παρεμβάσεις από τους εκπροσώπους των Συλλόγων με προτάσεις προς διάφορες κατευθύνσεις. Όλοι συμφώνησαν ότι οι συνεργασίες και οι συνέργειες μόνον υπέρ του συνόλου μπορούν να λειτουργήσουν και ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες παρόμοιες συναντήσεις.