Το ροκ του μέλλοντός μας παρουσίασε το Ωδείο Νεάπολις

Ζωντανή παρουσίαση των ροκ σχημάτων του Ωδείου

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017, στη Μουσική Σκηνή «Εν Ωδείο-Καπνομάγαζο live» τα ροκ σχήματα του Ωδείου Νεάπολις έδωσαν δυναμικό «παρών» ξεσηκώνοντας το κοινό που γέμισε ασφυκτικά τον χώρο.

Αρχικά εμφανίστηκαν οι μαθητές Δημοτικού με το συγκρότημα Νew City Kids με την Ελισάβετ Παπαθανασίου και τον Dewsbury Rowan στις φωνές, τον Απόστολο Δότσιο, τον Δημήτρη Κατσικά και τον Μιχάλη Κάργα στις ηλεκτρικές κιθάρες, τον Dewsbury Rowan στο αρμόνιο και την ακουστική κιθάρα, τη Μυρτώ Κατίρη στο βιολί, τον Απόστολο Τζάρβις, τον Κωνσταντίνο Μουράτογλου και τον Dewsbury Eliot  στη drums. Ηλεκτρικό μπάσο έπαιξε ο μαθητής Λυκείου Κωνσταντίνος Παραδέλης. Ο μαέστρος Ευριπίδης Ταρασίδης εμψύχωνε τα παιδιά τα οποία έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, παίζοντας γνωστά κομμάτια όπως τα “Radioactive” (Ιmagine Dragons), “Perfect” (Pink), “Do I Wanna Know”(Arctic Monkeys), “Another Brick in the Wall” (Pink Floyd), “Lonely Boy” (The black Keys) και “Sugar” (Maroon 5).

Στο διάλειμμα έγινε η κλήρωση ενός γιουκαλίλι (ukulele), ευγενική προσφορά του Δημήτρη Δημητρόπουλου και του καταστήματος “Μusic place”. Η τυχερή της βραδιάς ήταν η Λιάνα Βιντίνη, μητέρα του Γιώργου Δημητριάδη, αριστούχου μαθητή του Ωδείου.

Η βραδιά συνεχίστηκε με το συγκρότημα Rock Angels το οποίο αποτελείται από μαθητές Γυμνασίου: Στις φωνές είναι η Μαριέλλα Αλχαζίδου και η Ειρήνη Ταστσόγλου, στις ηλεκτρικές κιθάρες ο Αλέξανδρος Ασβεστόπουλος και η Δέσποινα Σπυρογλίδου, στο φλάουτο ο Στέλιος Καλαϊτζής, στην ακουστική κιθάρα η Άννα Μαρία Μαυρίδου, στα πλήκτρα η Καλλιόπη Ιωαννίδου και η Πόπη Προδρομίδου, στο μπάσο ο Κωνσταντίνος Παραδέλης και στη drums ο Νίκος Μαυρίδης και ο Χρήστος Κουτσαγγελάς και τη διδασκαλία και τη διεύθυνση ο Κωνσταντίνος Τσιρπινάκης, καθηγητής drums του Ωδείου. Τα παιδιά έπαιξαν τραγούδια που είναι αγαπητά στις νεανικές ηλικίες –και όχι μόνο– όπως τα: “Rolling in the Deep” (Adele), “Animals” (Maroon 5), Set Fire to the Rain” (Adele), “21 Guns” (Green Day), Titanium” (David Guetta), “Somebody that I Used to Know” (Gotye).

Η βραδιά έκλεισε με το εργαστήρι των μαθητών Λυκείου Stick ‘N’ Keys και τις εκρηκτικές Μαργιάννα Ριζοπούλου και Ελπινίκη Γκινή στα φωνές, τους Ράλλη Τσολακίδη, Κοσμά Κελετζή και Βασίλη Αμοιρίδη στις ηλεκτρικές κιθάρες, τον Κωνσταντίνο Παραδέλη στο ηλεκτρικό μπάσο, την Καλλιόπη Ιωαννίδου στα πλήκτρα, και τους Γιώργο Δημητριάδη και Έμμη Ιωαννίδου στη drums. Τη διεύθυνση και σε αυτό το σχήμα είχε ο Κωνσταντίνος Τσιρπινάκης. Τα παιδιά ξεσήκωσαν το κοινό παίζοντας κομμάτια σύγχρονα αλλά και παλαιότερων δεκαετιών όπως “Don’ t Speak” (No Doubt), “Starlight” (Muse), “Higher Ground” (Red Hot Chili Peppers), “Decode” (Paramore) “Time is running out” (Muse) και “Hysteria” (Muse).