Διέπρεψε το ΔΩΚ στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου για Παιδιά

8 μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας διακρίθηκαν ανάμεσα σε 40 διαγωνιζόμενους σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες

Στις συχνές διακρίσεις μαθητών όλων των τάξεων του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας, ήρθαν να προστεθούν ορισμένες ακόμη, δίνοντας μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια στην Οικογένεια του Ωδείου.

Το διήμερο 18-19 Φεβρουαρίου 2017 διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη ο 2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πιάνου για Παιδιά–Junior Piano Contest 2017, που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Φιλόπτωχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης και του Συνδέσμου Αποφοίτων Ωδείων Θεσσαλονίκης.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση του διαγωνισμού υπογράφει η καθηγήτρια του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης Έλλη Ζαχαροπούλου, η οποία και φέτος (όπως πέρσι) προσκάλεσε ως μέλος της κριτικής επιτροπής τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΩΚ Γεώργιο-Ιούλιο Παπαδόπουλο. Στη φιλόξενη αίθουσα της Φιλόπτωχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης, ανάμεσα σε 40 διαγωνιζομένους, συμμετείχαν 8 μαθητές του ΔΩΚ σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες.

Όλοι τους έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και κάποιοι κατάφεραν να ξεχωρίσουν. Συγκεκριμένα, ο Μάριος-Ευτύχιος Ντουμπουρίδης, μαθητής του καθηγητή μας Γιάννη Κανάκη, απέσπασε το Χάλκινο Μετάλλιο στη Β΄ Κατηγορία. Δύο ακόμη μαθητές του Γ. Κανάκη διακρίθηκαν στην Α΄ Κατηγορία: Ο Σταύρος Ηλιάδης με Α΄ Βραβείο και ο Γιώργος Κασαπίδης με Β΄ Βραβείο. Τέλος, Α΄ Βραβείο στην Α΄ Κατηγορία κέρδισε και η Ευαγγελία Τσελεμπή, μαθήτρια της καθηγήτριας Αναστασίας Ρωμανοπούλου.

Το ΔΩΚ συγχαίρει θερμά τους μαθητές, τους γονείς και τους καθηγητές του, για την άριστη εκπροσώπηση του κορυφαίου μουσικού εκπαιδευτικού ιδρύματος του δήμου Καβάλας και εύχεται σε όλους ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις, ελπίζοντας ότι με την πορεία και την πρόοδό τους θα προσφέρουν ισχυρό κίνητρο στην Οικογένεια του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας–και όχι μόνο.