Ρεσιτάλ κλασικής κιθάρας Γιώργου Τσερκέζη στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας

Θα παρουσιάσει έργα των Reis, Villa-Lobos, Mangore, Tarrega, Mertz, Sor και Brouwer την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου στις 21:00 στην αίθουσα «Γ. Α. Παπαϊωάννου»

Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 21:00 στην αίθουσα «Γ. Α. Παπαϊωάννου» του ΔΩΚ με ελεύθερη είσοδο, φιλοξενείται το Ρεσιτάλ Κλασσικής Κιθάρας του καθηγητή του Ωδείου Γιώργου Τσερκέζη, ο οποίος θα παρουσιάσει έργα των Reis, Villa-Lobos, Mangore, Tarrega, Mertz, Sor και Brouwer.

Ο Γιώργος Τσερκέζης γεννήθηκε στην Καβάλα το 1979. Ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική κάνοντας μαθήματα κλασικού τραγουδιού και παίζοντας ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα. Γρήγορα όμως το ενδιαφέρον του τράβηξε η κλασική κιθάρα όταν άκουσε εντελώς τυχαία ένα CD με σονάτες του 20ου αιώνα για σόλο κιθάρα του διεθνούς φήμης σολίστ Aniello Desiderio. Ξεκίνησε έτσι μαθήματα με τον καθηγητή κλασικής κιθάρας και διδάκτορα σύνθεσης Κωνσταντίνο Χίζαρη, και μέσα σε πέντε χρόνια πήρε το Πτυχίο του με βαθμό Άριστα παμψηφεί και δύο χρόνια αργότερα πήρε το Δίπλωμα σολίστ με Άριστα παμψηφεί.

Συνέχισε κάνοντας τρία χρόνια μεταδιπλωματικές σπουδές στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας με τον διεθνώς αναγνωρισμένο σολίστ και καθηγητή κιθάρας Φώτη Κουτσοθόδωρο, με τον οποίο μελέτησε έργα ρομαντικής, σύγχρονης και παλαιάς μουσικής, εμβαθύνοντας περισσότερο πάνω στην ερμηνεία καθώς και σε προχωρημένες τεχνικές της κιθάρας. Παρακολούθησε, παράλληλα, πολλά σεμινάρια με διεθνώς αναγνωρισμένους σολίστ, όπως Roland Dyens, Ricardo Gallen, Aniello Desiderio, Marcyn Dylla κ.ά. Από το 2009 διδάσκει σε Ωδεία της Καβάλας και της Ξάνθης ως καθηγητής κλασικής κιθάρας.