Στην αναζήτηση του Θαυμαστού: Μια παράσταση διαφορετική από τις άλλες…

Ο Μιχάλης Αγγελίδης παρουσιάζει στο Αντιγόνη Βαλάκου ένα αμιγώς θεατρικό project χωρίς κείμενο, αλλά με μια ευρηματική σκηνοθετική συνδιαλλαγή με το κοινό

Η Δημοτική Θεατρική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας (ΔΗΠΕΘΕΚ), παρουσιάζει το Σάββατο 4 και Κυριακή 5 Μαρτίου στις 21:00 στο Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου την παράσταση «Στην αναζήτηση του Θαυμαστού» σε σύλληψη/σκηνοθεσία/ επιμέλεια σκηνικού χώρου Μιχάλη Αγγελίδη (αναλυτικό ρεπορτάζ για την παράσταση εδώ).

Στον Μιχάλη Αγγελίδη και δη στην καταγωγή του στάθηκε ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας Πέτρος Πετρόπουλος, κατά τη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 1 Μαρτίου 2017 από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, λέγοντας ότι είναι ιδιαίτερη χαρά για το ΔΗΠΕΘΕ να φιλοξενεί έναν καβαλιώτη που διαπρέπει, ενώ πρόσθεσε ότι έχουν προηγηθεί πολλές ώρες δουλειάς για να βγει το αποτέλεσμα μιας «αποκλειστικά καβαλιώτικης παράστασης που θα απολαύσουν οι θεατές», όπως είπε ο ίδιος.

Από την πλευρά του ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας Θοδωρής Γκόνης, αναφερόμενος στον κ. Αγγελίδη, τόνισε ότι «πρόκειται για ένα πνευματικό παιδί με απαιτήσεις κυρίως από τον εαυτό του», ενώ πρόσθεσε ότι το θέατρο έχει τη διάθεση να ανοίξει τις πόρτες του στα νέα παιδιά.

Ο σκηνοθέτης ευχαρίστησε τη διοίκηση του ΔΗΠΕΘΕ και τον κ. Γκόνη για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν, πριν αναφερθεί στην παράσταση. «Πρόκειται για μια σκηνική σύνθεση με αφορμή τη φαντασιακή εικόνα ενός καινούριου στρατοπέδου, στο οποίο ο κόσμος εκπαιδεύεται για την αναζήτηση του Θαυμαστού», ανέφερε συνοπτικά ο κ. Αγγελίδης, χωρίς να αποκαλύπτει περισσότερα για τη σκηνοθεσία του project, πέρα από το γεγονός ότι είναι μια αμιγώς θεατρική παράσταση, χωρίς, όμως, κείμενα, στηριζόμενη σε έναν σκηνοθετικό «διάλογο» με το κοινό.

Η Κατερίνα Συμεωνίδου, η οποία συμμετέχει στην παράσταση, μίλησε για «μια πολύ ιδιαίτερη δουλειά που έχει στηθεί με ελάχιστα τεχνικά μέσα, στηριζόμενη στην ευρηματικότητα του Μιχάλη κι αυτό είναι που την κάνει ξεχωριστή», ενώ πρόσθεσε ότι «δεν πρέπει να φοβόμαστε το διαφορετικό σε μια παράσταση και ας τολμήσει το κοινό της Καβάλας να την δει κι ας κρίνει μετά».

Κομμάτι της πόλης το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας

Ο κ. Πετρόπουλος έκανε ιδιαίτερη μνεία στον επιχειρηματία Γρηγόρη Τιμοσίδη, για την παροχή 20 τμ φυσικού χλοοτάπητα για τις ανάγκες της παράστασης, καθώς δεν είχε στη διάθεσή η υπηρεσία Πρασίνου του δήμου Καβάλας.

«Θέλω να πω μ’ αυτό ότι το ΔΗΠΕΘΕ δε λειτουργεί μόνο του, αλλά είναι ένα κομμάτι της κοινωνίας», σημείωσε ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας.

Ένα ονειρεμένο ταξίδι…

Ο κ. Πετρόπουλος σχολίασε και την μέχρι τώρα πορεία του από το πόστο του επικεφαλής του ΔΗΠΕΘΕ, μιλώντας για «ένα ονειρεμένο ταξίδι και παρά το γεγονός ότι για ‘μένα το γήπεδο ήταν εντελώς ξένο, κρατήσαμε τη μπάλα χαμηλά και καταφέραμε πολλά, παρά το γεγονός ότι πολλοί με θεωρούσαν πρόεδρο 40 ημερών», ενώ ευχαρίστησε τη δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα, τον Θοδωρή Γκόνη και όλο το προσωπικό του ΔΗΠΕΘΕ για την πολύ καλή συνεργασία.

«Δικιά μου δουλειά ήταν να ασκώ μόνο διοίκηση. Τα υπόλοιπα ήταν δουλειά του κ. Γκόνη, όσον αφορά το καλλιτεχνικό μέρος. Βγάλαμε με πολύ δουλειά και πολλές δυσκολίες ένα 59ο Φεστιβάλ Φιλίππων με μεγάλη επιτυχία και μπροστά μας έχουμε ένα επετειακό Φεστιβάλ, για το οποίο έχει αρχίσει η προετοιμασία», δήλωσε ο κ. Πετρόπουλος.

Από λιμάνι σε… λιμάνι το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας

Ο κ. Γκόνης υπενθύμισε ότι από τις 30 Μαρτίου μέχρι τις 2 Απριλίου το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας θα είναι στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, παρουσιάζοντας μια σειρά παρατάσεων-παραγωγών του ΔΗΠΕΘΕ από το περασμένο Φεστιβάλ Φιλίππων και το αφιέρωμα στον Σεφέρη, στο πλαίσιο των εξορμήσεων του Θεάτρου της πόλης σε διάφορες πόλεις στην Ελλάδα.