Πέτρος Πετρόπουλος: 16.000 ευρώ περισσότερα στο ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας από το υπουργείο Πολιτισμού για το 2017 (ήχος)

Τονωτική «ένεση» από την υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου ως αναγνώριση στο σημαντικό έργο που επιτελείται στο Θέατρο της Καβάλας

Ο Πέτρος Πετρόπουλος επιβεβαίωσε το μεσημέρι της Παρασκευής 3 Μαρτίου 2017 τις πληροφορίες του ALPHA Radio 88.6 ότι το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας είναι ένα από τα λίγα στην Ελλάδα που για το έτος 2017 θα λάβουν επιπλέον χρηματοδότηση από το υπουργείο Πολιτισμού. Ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ μίλησε στο Κεντρικό Μαγκαζίνο του σταθμού και τον δημοσιογράφο Νίκο Χαζαρίδη, γνωστοποιώντας ότι ο ίδιος ειδοποιήθηκε με e-mail από το υπουργείο για αυτήν την ευτυχή εξέλιξη.

Συγκεκριμένα, το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καβάλας θα λάβει, αντί για 46.500 ευρώ (το ύψος της ετήσιας επιχορήγησής του από το ΥΠΠΟ από το 2013 έως και το 2016) το ποσό των 62.500 ευρώ, άρα 16.000 ευρώ περισσότερα! Ως μία «αναγνώριση του έργου που επιτελεί το ΔΗΠΕΘΕ» χαρακτήρισε αυτήν την κίνηση της υπουργού ο κ. Πετρόπουλος, αποδίδοντάς την τόσο στην προσωπική επαφή που είχε με τη Λυδία Κονιόρδου προ ημερών στην Αθήνα ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Θεάτρου Θοδωρής Γκόνης όσο και στις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί και από τον ίδιο μέσα από το «δίκτυο» των ΔΗΠΕΘΕ της Εγνατίας Οδού.

Τα επιπλέον 16.000 ευρώ αντιστοιχούν περίπου στο κόστος μίας παραγωγής, όπερ σημαίνει ότι το Θέατρο της Καβάλας θα μπορέσει φέτος να έχει μία μεγαλύτερη «άνεση» στον προγραμματισμό αλλά και τη διαχείριση των δράσεών του. Ο κ. Πετρόπουλος είπε επίσης ότι στόχος είναι η κ. Κονιόρδου να τιμήσει με την παρουσία της το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας τόσο στις παραστάσεις του που πρόκειται να φιλοξενηθούν στα τέλη Μαρτίου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά όσο, βεβαίως, και τις εκδηλώσεις του φετινού επετειακού, 60ού Φεστιβάλ Φιλίππων.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη Πετρόπουλου εδώ:

 

In this article