Την Τρίτη 7 Μαρτίου 2017 ξεκινά η προπώληση για «Το ψωμί της Νινευί»

Η παράσταση του νέου έργου των Αντώνη και Κωνσταντίνου Κούφαλη θα φιλοξενηθεί στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου από τις 16 έως και τις 19 Μαρτίου 2017

Μετά από μία απόλυτα επιτυχημένη, καλλιτεχνικά τε και εισπρακτικά (οι παραστάσεις πήρανε παράταση μέχρι και τα τέλη Φεβρουαρίου 2017!) στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, «Το ψωμί της Νινευί», η παράσταση του Δημήτρη Μυλωνά βασισμένη στο τελευταίο θεατρικό έργο του Αντώνη και του Κωνσταντίνου Κούφαλη ξεκινάει την περιοδεία της ανά την Ελλάδα από την Καβάλα.

Από την Πέμπτη 16 έως και την Κυριακή 19 Μαρτίου 2016, το «ψωμί της Νινευί» θα… ψήνεται κάθε βράδυ στη γενέτειρα πόλη των συγγραφέων, προτού «σερβιριστεί» στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της επικράτειας. Η Νουρ και ο Σαμίρ, οι δύο πρόσφυγες που ενσαρκώνουν η Λήδα Πρωτοψάλτη και ο Σταύρος Ζαλμάς θα ξεδιπλώσουν τη συγκινητική ιστορία τους στη σκηνή του θεάτρου Αντιγόνη Βαλάκου για τέσσερις παραστάσεις, με την πρώτη, αυτήν της Πέμπτης να αποτελεί και ουσιαστικά μια δεύτερη «πρεμιέρα» για την παραγωγή.

Από την Τρίτη 7 Μαρτίου 2017 θα μπορεί κανείς να αγοράσει εισιτήρια και για τις τέσσερις συνολικά παραστάσεις της Καβάλας είτε από το Ταμείο του θεάτρου Αντιγόνη Βαλάκου είτε από το Κέντρο Πληροφοριών του δήμου Καβάλας (πρώην περίπτερο του ΕΟΤ) απέναντι από την Πλατεία Ελευθερίας.

Να σημειωθεί ότι για τον Αντώνη και τον Κωνσταντίνο Κούφαλη αποτελεί κάτι σαν «παράδοση» να ξεκινούν τις περιοδείες των έργων τους από την Καβάλα -μετά την Αθήνα- και το «ψωμί» τους δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα αυτό.

Πέρα από τους βασικούς συντελεστές της παράστασης, στην Καβάλα θα βρεθούν για την «πρεμιέρα» τόσο ο σκηνοθέτης Δημήτρης Μυλωνάς όσο και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά Νίκος Διαμαντής.