Δημοτικό Ωδείο Καβάλας: Αυλαία για το μίνι-Φεστιβάλ πιάνου με Χαράλαμπο Αγγελόπουλο

3 κορυφαίοι Έλληνες πιανίστες μέσα σε 3 εβδομάδες θα παρουσιαστούν από τις 10 έως και τις 27 Μαρτίου 2017

Στο πλαίσιο ενός μίνι φεστιβάλ πιάνου από τις 10 έως τις 27 Μαρτίου, το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας προσκάλεσε και παρουσιάζει 3 κορυφαίους Έλληνες πιανίστες μέσα σε 3 εβδομάδες. Η αρχή γίνεται την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017, στις 21:00, στην αίθουσα «Παπαϊωάννου» του ΔΩΚ με ελεύθερη είσοδο, και τον διακεκριμένο σολίστ Χαράλαμπο Αγγελόπουλο σε ένα μοναδικό Ρεσιτάλ Πιάνου.

Συγκεκριμένα, στο πρώτο μέρος ο καλλιτέχνης θα παρουσιάσει από μία Σονάτα των Γιόζεφ Χάυντν (Joseph Haydn) και Λούντβιχ φαν Μπετόβεν (Ludwig van Beethoven) – δασκάλου και μαθητή, αντίστοιχα, στη Βιέννη του Κλασικισμού – ενώ στο δεύτερο μέρος θα απολαύσουμε το αριστουργηματικό έργο του Ρώσου Ρομαντικού συνθέτη Μοντέστ Μούσοργκσκυ (Modest Mussorgsky) Εικόνες από μία Έκθεση, ένα από τα πιο εμβληματικά έργα του ρεπερτορίου.

Ποιος είναι ο Χαράλαμπος Αγγελόπουλος

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου μελέτησε με τις Ι. Σημηριώτη (ΚΩΘ) και Δ. Ευνουχίδου. Με υποτροφία του Ιδρύματος “Λ. Βουδούρη” σπούδασε στην Hochschule fur Musik της Κολωνίας και στη Royal Scottish Academy of Music and Drama της Γλασκώβης.

Εκπροσώπησε επανειλημμένα την Ελλάδα σε διεθνείς συναντήσεις (Αλγέρι, Βερολίνο, Λουξεμβούργο, Νόβισαντ κ.α.) και βραβεύθηκε σε Πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς (Γ. Θυμής, Governor’s Recital, Helexpo κ.α.).

Το ρεπερτόριο του περιλαμβάνει 25 κοντσέρτα για πιάνο και ορχήστρα, πλήθος έργων για σόλο πιάνο, έργα μουσικής δωματίου και εκτείνεται χρονικά από τον Bach μέχρι τους συνθέτες του 21ου αιώνα. Οι εμφανίσεις του σε αίθουσες όπως τα Μέγαρα Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, το Centre Cultural Portugal Paris, το Κendal Town Hall, το Wells Concert Hall, το Musashino Center Tokyo, καθώς και η συμμετοχή του σε διεθνή φεστιβάλ απέσπασαν θερμές κριτικές.

Ως σολίστ έχει συμπράξει με τις ΚΟΘ, ΚΟΑ, Apollon Orchestra Berlin, Ορχήστρα των Χρωμάτων, Καμεράτα, Ορχήστρα των Πατρών, Ορχήστρα Δωματίου Αθηνών, Ορχήστρα Contra Tempo, Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, Συμφωνική Ορχήστρα RSAMD, ΑΣΟΝ, Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ.

Με τον πιανίστα Τίτο Γουβέλη εμφανίζεται τακτικά σε ρεπερτόριο για δύο πιάνα και τέσσερα χέρια. Είναι ιδρυτικό μέλος του συνόλου Piandaemonium (6 πιάνα, 12 πιανίστες). Δισκογραφικά κυκλοφόρησε τα έργα του Ν. Κωνσταντινίδη για σαξόφωνο και πιάνο με τον σαξοφωνίστα Θ. Σωτηριάδη. Τέλος, είναι οργανωτής  του Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης (www.thessalonikipianofestival.gr).