Από την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017 «ψήνεται» στο Αντιγόνη Βαλάκου «Το ψωμί της Νινευί»

Δεύτερη «πρεμιέρα» για το έργο του Αντώνη και Κωνσταντίνου Κούφαλη στην πόλη-γενέτειρά τους

Το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας φιλοξενεί στην πόλη το έργο των Αντώνη και Κωνσταντίνου Κούφαλη «Το ψωμί της Νινευί» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά, από την Πέμπτη 16 έως και την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017, στις 21:00, στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου. Μετά από μία απόλυτα επιτυχημένη, καλλιτεχνικά τε και εισπρακτικά (οι παραστάσεις πήρανε παράταση μέχρι και τα τέλη Φεβρουαρίου 2017!) στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, η παράσταση «Το ψωμί της Νινευί» ξεκινάει την περιοδεία της ανά την Ελλάδα από την Καβάλα.

Στιγμιότυπο από την πρεμιέρα της παράστασης στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Από αριστερά: Δημήτρης Μυλωνάς, Σταύρος Ζαλμάς, Κωνσταντίνος Κούφαλης, Λήδα Πρωτοψάλτη, Αντώνης Κούφαλης

Το έργο

Το ψωμί της Νινευί είναι το χρονικό μιας Οδύσσειας σε λάθος χρόνο. Το σημείο τομής Ανατολής και Δύσης, ο ασίγαστος πόθος της Νουρ και του Σαμίρ να συμφιλιωθούν με τους εχθρούς που κουβαλάνε μέσα τους σε άλλη πατρίδα. Η κοινή τους ρίζα και ο προαιώνιος καημός κόντρα στην εποχή και τα ψεύτικα διλήμματα της. Δύο πρόσφυγες θα αφηγηθούν τη δική τους ιστορία για να συνδεθούν τελικά με την Ιστορία που τρέχει ανά τους αιώνες με πρωταγωνιστές εκατομμύρια σαν κι εκείνους, σαν κι εμάς.

Οι συντελεστές

Κείμενο: Αντώνης και Κωνσταντίνος Κούφαλης
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μυλωνάς
Σκηνικά-κοστούμια: Δήμητρα Λιάκουρα
Φωτισμοί: Άννα Σμπώκου
Μουσική: Παύλος Κατσιβέλης
Επιμέλεια κίνησης: Νατάσα Σαραντοπούλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Αμαλία Αντώνη
Eιδικός συνεργάτης: Αλέξανδρος Βαμβούκος
Παίζουν: Λήδα Πρωτοψάλτη, Σταύρος Ζαλμάς

Πληροφορίες της παράστασης

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Πέμπτη 16 έως Κυριακή 19 Μαρτίου στις 21:00
Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 15 ευρώ, μειωμένο 12 ευρώ (ανέργων, φοιτητικό)
Η προπώληση των εισιτηρίων πραγματοποιείται καθημερινά, 11:00-14:00 και 18:00-20:00, στο Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών Δήμου Καβάλας (πρ. ΕΟΤ) στην κεντρική πλατεία Καβάλας (τηλ. ταμείου: 2510 620 566).
Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 & 7, ώρες γραφείου.

Το βιβλίο

Το έργο των Αντώνη και Κωνσταντίνου Κούφαλη «Το ψωμί της Νινευί» κυκλοφορεί σε βιβλίο από την Κάπα Εκδοτική και θα διατίθεται προς πώληση τις ημέρες και ώρες των παραστάσεων, στο ταμείο του θεάτρου Αντιγόνη Βαλάκου. Διαβάστε περισσότερα εδώ.