Συνεχίζονται τα καλλιτεχνικά εργαστήρια από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας

Δεύτερη δράση για το 2017 με αντικείμενο την «γνωριμία με τον πηλό» την Τρίτη 21 Μαρτίου και την Τρίτη 4 Απριλίου 18:00-20:00 στον πρώτο όροφο της Βιβλιοθήκης

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» στο πλαίσιο της δημιουργικής απασχόλησης ενηλίκων συνεχίζει να πραγματοποιεί και φέτος καλλιτεχνικά εργαστήρια. Είναι μία πρωτοβουλία η οποία ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2015 και συνεχίστηκε με μεγάλη επιτυχία όλο τον επόμενο χρόνο.

Με όρεξη και περίσσιο μεράκι, ξεκίνησε και φέτος η προσπάθεια που οι Καβαλιώτες αγκάλιασαν με θέρμη. Έτσι λοιπόν οι εμπνευστές είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν το δεύτερο καλλιτεχνικό εργαστήρι για το έτος 2017, που έχει ως αντικείμενο την «γνωριμία με τον πηλό».

Πρόκειται για ένα σεμινάριο γνωριμίας με τον πηλό, με την εθελοντική συμβολή της κεραμίστριας Στέλλας Ρόκκου και χωρίζεται σε δύο ενότητες ως ακολούθως.

  1. «Επαφή με τον πηλό και δημιουργία αντικειμένου» την Τρίτη 21 Μαρτίου και ώρα 18:00-20:00 στον πρώτο όροφο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.
  2. «Ολοκλήρωση του έργου, ζωγραφική και διακόσμηση» την Τρίτη 4 Απριλίου και ώρα 18:00-20:00 στον πρώτο όροφο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Η είσοδος στην παραπάνω δράση είναι ελεύθερη. Απαραίτητη η προεγγραφή στο τηλέφωνο 2510 222770 (εσωτερικό 4).

Ποια είναι η Στέλλα Ρόκκου

Η Στέλλα Ρόκκου έχει σπουδάσει την τέχνη της κεραμικής στη Σχολή Κεραμικής της Θεσσαλονίκης. Έχει ασχοληθεί πολύ με την διδασκαλία σε ανθρώπους κάθε ηλικίας όπως επίσης και σε άτομα με ιδιαιτερότητες. Για αρκετά χρόνια ασχολήθηκε με το σχεδιασμό και την κατασκευή χειροποίητων κεραμικών αντικειμένων, με παράλληλη συμμετοχή σε εμπορικές εκθέσεις του κλάδου και χονδρικές πωλήσεις σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Στο χώρο της Σχολής «γαία», όπου είναι υπεύθυνη, οργανώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα θεματικά σεμινάρια που στόχο έχουν να μας φέρουν πιο κοντά στο πηλό, να τον γνωρίσουμε και να δούμε τις εφαρμογές του με διάφορους τρόπους.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός»την ευχαριστεί θερμά για την ευγενική της πρόθεση να συμμετάσχει εθελοντικά στην παραπάνω δράση της.