Συνέχεια στο μίνι-φεστιβάλ πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας με Ούβε Μάτσκε

Ρεσιτάλ πιάνου με Σούμπερτ και Μπραμς από τον Καθηγητή του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Το μίνι φεστιβάλ πιάνου που ξεκίνησε στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας, συνεχίζεται την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017, στις 21:00, στην αίθουσα «Γ.Α. Παπαϊωάννου», με το Ρεσιτάλ Πιάνου του Ούβε Μάτσκε, Καθηγητή του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Η μουσική της βραδιάς επικεντρώνεται στο ρεπερτόριο του Ρομαντισμού. Έτσι, στο πρώτο μέρος ο διαπρεπής καλλιτέχνης θα παρουσιάσει έργα του Φραντς Σούμπερτ: δύο “Impromptus” («Αυτοσχεδιασμούς») και την περίφημη Wanderer-Phantasie” («Φαντασία του Οδοιπόρου»). Στο δεύτερο μέρος θα παρουσιάσει έργα του Γιοχάνες Μπραμς (Johannes Brahms): ένα νεανικό Scherzo και ένα σετ από Φαντασίες, γραμμένο στο τέλος της ζωής του.

Ποιος είναι ο Ούβε Μάτσκε

Γεννήθηκε στην Γερμανία. Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Μουσικής «Φραντς Λιστ» της Βαϊμάρης, στην τάξη της καθηγήτριας Γιουλιάνε Λέρχε και στην Ακαδημία «Φραντς Λιστ» της Βουδαπέστης με κρατική υποτροφία. Σημαντική επιρροή στην πιανιστική του τέχνη έπαιξαν οι Γιάκομπ Λατάϊνερ και Πέτερ Σόλυμος, καθηγητές του επί σειρά ετών στο «Διεθνές Μουσικό Σεμινάριο» της Βαϊμάρης. Έλαβε μέρος με επιτυχία σε διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου στη Γερμανία, Ουγγαρία και Ιταλία.

Δίδαξε επί σειρά ετών στην Ανώτατη Σχολή Μουσικής «Φραντς Λιστ» στη Βαϊμάρη και σήμερα είναι τακτικός Καθηγητής στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Πρόεδρος του Ε.Τ.Ο.Σ. της Κ.Ο.Θ. Διατέλεσε επίσης μέλος της κριτικής επιτροπής του Διεθνούς Διαγωνισμού Μουσικής Δωματίου HELEXPO και του Διεθνούς Διαγωνισμού Πιάνου «Γιώργος Θυμής».

Έχει δώσει πολυάριθμα ατομικά ρεσιτάλ σε μεγάλα μουσικά κέντρα όπως στη Μόσχα, το Αμβούργο, το Μόναχο, το Βερολίνο, τη Λειψία, τη Δρέσδη κ.α. Ο διεθνής Τύπος έχει εξάρει τον ιδιαίτερο προσωπικό τρόπο ερμηνείας του, που χαρακτηρίζεται από μεγάλη αισθαντικότητα και λαμπερή δεξιοτεχνία. Ως σολίστας έχει συμπράξει με σημαντικές ορχήστρες ευρωπαϊκών χωρών καθώς και με τις Κρατικές Ορχήστρες Αθηνών, Θεσσαλονίκης και την Ορχήστρα των Χρωμάτων.

Στη μουσική δωματίου έχει συμπράξει με πολυποίκιλα μουσικά σύνολα διεθνούς κύρους, όπως το Κουαρτέτο Γκεβάντχαους, το Κουαρτέτο Εγχόρδων της Λειψίας και το κουαρτέτο Κομιτάς της Αρμενίας, με σημαντικούς σολίστες, όπως οι Β. Χούντετσεκ και Β. Μιλάνοβα (βιολί), Κ. Φέλτς (τσέλο) και Λ. Φ. Ραμπίν (τραγούδι). Έχει εμφανιστεί σε μεγάλες μουσικές διοργανώσεις και σημαντικές αίθουσες, όπως Φεστιβάλ του Μπράουνσβαϊγκ, Φεστιβάλ της Ερφούρτης, Mozart – Gesellschaft του Μονάχου, Cemal Resit Rey Konser Salonu της Κωνσταντινούπολης, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, «Δημήτρια» κ.α.

Ηχογραφήσεις με τον Ούβε Μάτσκε έχουν γίνει από τη Γερμανική, Ελληνική και Κυπριακή Ραδιοφωνία-Τηλεόραση. Στην δισκογραφία του περιλαμβάνονται έργα των Μπαχ, Σούμαν, Σούμπερτ, Λιστ, Μουσόργκσκι και Ελλήνων συνθετών (EMI, Virgin, Irida Classical, Εκδόσεις Πανεπιστημίου Μακεδονίας).