Και μετά τον θρίαμβο, παράταση παραστάσεων για Το ψωμί της Νινευί

Τα sold out του τετραημέρου «επιβάλλουν» τρεις επιπλέον παραστάσεις στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου

Καρφίτσα δεν έπεφτε στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου κατά τις τρεις πρώτες μέρες παρουσίασης της παράστασης «Το ψωμί της Νινευί» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά με τον Σταύρο Ζαλμά και τη Λήδα Πρωτοψάλτη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Με την τελευταία προγραμματισμένη για σήμερα Κυριακή 19 Μαρτίου 2017 να είναι επίσης… sold out και με πολύ κόσμο να μην έχει καταφέρει να βρει ένα εισιτήριο, φυσιολογικό ήταν η διοίκηση του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας σε συνεννόηση με την παραγωγή να αποφασίσουν παράταση. Έτσι, το «ψωμί» των Αντώνη και Κωνσταντίνου Κούφαλη θα… ψήνεται στην πόλη για ακόμη τρεις μέρες, με ισάριθμες παραστάσεις να έχουν προγραμματιστεί για την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Μαρτίου 2017 στις 21:00 και την Κυριακή 26 στις 19:00.

Το έργο

Το ψωμί της Νινευί είναι το χρονικό μιας Οδύσσειας σε λάθος χρόνο. Το σημείο τομής Ανατολής και Δύσης, ο ασίγαστος πόθος της Νουρ και του Σαμίρ να συμφιλιωθούν με τους εχθρούς που κουβαλάνε μέσα τους σε άλλη πατρίδα. Η κοινή τους ρίζα και ο προαιώνιος καημός κόντρα στην εποχή και τα ψεύτικα διλήμματα της. Δύο πρόσφυγες θα αφηγηθούν τη δική τους ιστορία για να συνδεθούν τελικά με την Ιστορία που τρέχει ανά τους αιώνες με πρωταγωνιστές εκατομμύρια σαν κι εκείνους, σαν κι εμάς.

Οι συντελεστές

Κείμενο: Αντώνης και Κωνσταντίνος Κούφαλης
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μυλωνάς
Σκηνικά-κοστούμια: Δήμητρα Λιάκουρα
Φωτισμοί: Άννα Σμπώκου
Μουσική: Παύλος Κατσιβέλης
Επιμέλεια κίνησης: Νατάσα Σαραντοπούλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Αμαλία Αντώνη
Eιδικός συνεργάτης: Αλέξανδρος Βαμβούκος
Παίζουν: Λήδα Πρωτοψάλτη, Σταύρος Ζαλμάς

Πληροφορίες της παράστασης

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Πέμπτη 16 έως Κυριακή 19 Μαρτίου στις 21:00
Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 15 ευρώ, μειωμένο 12 ευρώ (ανέργων, φοιτητικό)
Η προπώληση των εισιτηρίων πραγματοποιείται καθημερινά, 11:00-14:00 και 18:00-20:00, στο Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών Δήμου Καβάλας (πρ. περίπτερο ΕΟΤ) στην κεντρική πλατεία Καβάλας (τηλ. ταμείου: 2510 620 566).
Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 & 7, ώρες γραφείου.

Η φωτογραφία είναι του Γιάννη Γκουζίδη