Παρουσίαση του βιβλίου της Λούλας Καλαϊτζόγλου με τίτλο «Ολέθριο Τρίγωνο»

Την Τετάρτη 29 Μαρτίου στις 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας η συγγραφέας και η φιλόλογος Μαρία Χαλκίδου θα μας μιλήσουν για ένα πόνημα που υμνεί τις ανθρώπινες σχέσεις

ΗΔημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός», ο Σύλλογος Βιβλιοπωλών Καβάλας και οι εκδόσεις «Ωκεανός» διοργανώνουν την Τετάρτη 29 Μαρτίου και ώρα 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης την παρουσίαση του βιβλίου της Λούλας Καλαϊτζόγλου με τίτλο «Ολέθριο Τρίγωνο».

Για το βιβλίο θα μιλήσει η φιλόλογος Μαρία Χαλκίδου, ενώ ο συγγραφέας θα μιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.

Η Λούλα Χατζηιωακειμίδου-Καλαϊτζόγλου γεννήθηκε στην Ευξεινούπολη Αλμυρού. Τα όνειρά της πολλά, μα οι δυνατότητες την εποχή εκείνη περιορισμένες. Σπούδασε Στιλιστική στη Σχολή Βελουδάκη για να μπορέσει να βρει διέξοδο η δημιουργικότητά της. Η λαχτάρα για το άγνωστο την παρασύρει αρχικά στην Αθήνα και έπειτα στη Γερμανία. Όταν επιστρέφει με την οικογένειά της στη Θεσσαλονίκη ασχολείται με τη δική της επιχείρηση. Η καθημερινή επικοινωνία με τους ανθρώπους και οι περιπέτειες αυτών, της εξάπτουν την φαντασία. Πολλές φορές πλάθει μέσα της μικρές ιστορίες που αισθάνεται την ανάγκη να αποτυπώσει στο χαρτί. Χρόνια αργότερα, η αγάπη της για την συγγραφή θα αποτελέσει την κινητήριο δύναμη για να πραγματοποιήσει το όνειρό της. Είναι παντρεμένη, μητέρα τριών κοριτσιών και έχει έξι εγγόνια. Έχει ασχοληθεί επίσης με την συγγραφή στίχων, χρονογραφημάτων και θεατρικών έργων για παιδιά.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Μια γυναίκα, στερημένη στα νιάτα της από το δικαίωμα της μόρφωσης, έχει θέσει ως μοναδικό στόχο στη ζωή της την με όποιο κόστος κοινωνική της άνοδο.

Ένας νεαρός επιχειρηματίας ζει στη σκιά της μητέρας του, αναγκασμένος να πραγματοποιεί και να βιώνει τα όνειρά της, παραμερίζοντας τα δικά του, ενώ η μόνη προσωπική του επιθυμία είναι να νιώσει έντονα το συναίσθημα του έρωτα.

Μια καταξιωμένη νεαρή επιστήμονας οδηγείται στη δημιουργία οικογένειας, χωρίς όμως να έχει ξεκαθαρίσει μέσα της τις ανθρώπινες σχέσεις.

Μια νησιωτοπούλα, με τραγικά ερωτικά και συναισθηματικά βιώματα, αποφασίζει να ακολουθήσει τον δρόμο της καρδιάς της και απομακρύνεται από τον τόπο της, κυνηγώντας, με ελπίδες και αισιοδοξία, το άγνωστο μέλλον.

Πώς συνδέονται άραγε οι ζωές όλων αυτών των ανθρώπων;
Ποιες σχέσεις θα καθορίσουν το μέλλον τους και πώς;