Στο αρχαίο Θέατρο Φιλίππων την Κυριακή 9 Απριλίου η Λυδία Κονιόρδου

Η υπουργός Πολιτισμού θα παραστεί στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της ένταξης του Αρχαιολογικού Χώρου στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO-Στο πρόγραμμα και η παρουσίαση αποσπάσματος από την παράσταση του Οιδίποδα Τύραννου από το ΚΘΒΕ (1961)

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας-Θάσου και ο δήμος Καβάλας συνδιοργανώνουν ένα διήμερο εκδηλώσεων το Σάββατο 8 Απριλίου 2017 και την Κυριακή 9 Απριλίου 2017 για τον εορτασμό της ένταξης του Αρχαιολογικού Χώρου των Φιλίππων στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, παρουσία και της υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του KAVALA POST για την παρουσία της υπουργού στην περιοχή μας (το σχετικό ρεπορτάζ εδώ).

Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 8 Απριλίου 2017 στις 19:00 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας, θα γίνει παρουσίαση του πλήρους φακέλου της υποψηφιότητας και της πορείας που οδήγησε στην ένταξη του χώρου στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, στις εργασίες της 40ης Συνόδου της Επιτροπής Παγκόσμιας Κληρονομιάς στην Κωνσταντινούπολη τον Ιούλιο του 2016. Θα παρουσιαστεί επίσης το διαχειριστικό σχέδιο καθώς και τα προγραμματιζόμενα έργα.

Την εκδήλωση του Σαββάτου θα πλαισιώσει η χορωδία ΣΥΝ-ΟΔΟΙΠΟΡΟΙ της Στέγης Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Κανάκη.

Την Κυριακή 9 Απριλίου στις 12:00 στην είσοδο του αρχαίου Θεάτρου των Φιλίππων στη διάρκεια μιας πανηγυρικής τελετής θα γίνουν από την υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου τα αποκαλυπτήρια των σχετικών πινακίδων.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί απόσπασμα από την ιστορική παράσταση του Οιδίποδα Τύραννου από το ΚΘΒΕ (1961), ενώ θα διαβαστούν αποσπάσματα από τις Πράξεις των Αποστόλων και η «προς Φιλιππησίους επιστολή» του Αποστόλου Παύλου. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μαθητές σχολείων της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων και η Φιλαρμονική του δήμου Καβάλας.