Εκατοντάδες παιδιά συμμετείχαν στη γιορτή του παιδικού βιβλίου στον Δημοτικό Κήπο Καβάλας (φωτογραφίες)

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός», το ΝΠΔΔ του δήμου Καβάλας και η Art Attack, σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα και τους γονείς, ένωσαν τις δυνάμεις τους με γνώμονα την αγάπη για το βιβλίο με το αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικό-Οι δράσεις συνεχίζονται και την Παρασκευή 31 Μαρτίου

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός», το Νομικό Πρόσωπο «Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη-Προσχολική Αγωγή  Καβάλας» και ο Σύλλογος Εικαστικών Τεχνών και Φιλότεχνων Καβάλας Art Attack έστησαν μια πραγματική γιορτή για μικρούς, αλλά και μεγάλους αναγνώστες, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.

Μεγάλα βιβλία με παραμύθια του Hans Christian Andersen που φιλοτέχνησε η Art Attack, δραματοποιήσεις παραμυθιών, εικαστικά εργαστήρια και πολλές άλλες εκπλήξεις ψυχαγώγησαν με τον πλέον παραγωγικό και διδακτικό τρόπο τους μικρούς αναγνώστες, που κατά εκατοντάδες κατέκλυσαν το πρωί της Πέμπτης 30 Μαρτίου τον Δημοτικό Κήπο Καβάλας.

Η υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας Κατερίνα Κουμανίδου ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλλαν στο επιτυχημένο εγχείρημα και ιδιαίτερα τους Συλλόγους Γονέων του Δημοτικού Σχολείου του Παληού και του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας.

«Οι δράσεις είχαν έναν σκοπό: Να μεταδώσουμε το μήνυμα της αγάπης για το βιβλίο, αλλά και το μήνυμα ότι ό,τι γίνεται μέσα από συνεργασία, έχει και πολύ καλύτερο αποτέλεσμα, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για δράσεις που αναφέρονται σε παιδιά. Τα παιδιά είναι υπόθεση όλων μας, γονέων, εκπαιδευτικών, φορέων και κράτους κι αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε όλοι», δήλωσε στο KAVALA POST η κ. Κουμανίδου.

Να σημειωθεί ότι οι δράσεις θα συνεχιστούν και την Παρασκευή 31 Μαρτίου στον ίδιο χώρο κατά τις ώρες 10:00-13:00, αναλαμβάνοντας δράση η ομάδα  των «Παραμυθάδων», ενώ αν βρέχει, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Φουαγιέ του Αμφιθεάτρου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.