Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας πάει… κλασική

Διήμερο εκδηλώσεων στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου σε συνεργασία με τον δήμο, το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας και τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ

Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας σε συνεργασία με τον δήμο Καβάλας, το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Καβάλας διοργανώνουν διήμερο αφιέρωμα στην κλασική μουσική. Το αφιέρωμα περιλαμβάνει:

  • Την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017, στις 20:30, στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου, τη μουσική παράσταση με τίτλο «Πάμε κλασική;». Κορυφαία μουσικά έργα του κλασικού ρεπερτορίου παρελαύνουν ενώπιόν μας, ερμηνευμένα από την κλασική ορχήστρα και χορωδία του Μουσικού Σχολείου Καβάλας. Εκλεκτά και οικεία μουσικά θέματα ξορκίζουν την εικόνα της «απόμακρης» και «για ολίγους» κλασικής μουσικής και καταδεικνύουν το μεγαλείο της αμεσότητας και της διαχρονικότητάς της. Προλογίζει και σχολιάζει ο Γεώργιος Β. Μονεμβασίτης, συγγραφέας, δημοσιογράφος, κριτικός και ιστορικός μουσικής.

Διεύθυνση Ορχήστρας/ διδασκαλία/επεξεργασίες: Χρυσούλα Μίσχου
Διεύθυνση Χορωδίας/διδασκαλία: Κωνσταντία Κύπρου

  • Την Πέμπτη 6 Απριλίου 2017, στις 18:00, στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου, την ομιλία με τίτλο «Αυτό, κάτι μου θυμίζει…». Μία γοητευτική παρουσίαση με μουσικά παραδείγματα που σχετίζονται με την «κλοπή» και τη «μίμηση» στη μουσική.

Ομιλητής: Γεώργιος Β. Μονεμβασίτης

Είσοδος ελεύθερη