ΚΘΒΕ: με τον Εξάγγελο του «Οιδίποδα τυράννου» στους Φιλίππους

Ένα δεκάλεπτο απόσπασμα παράστασης του 1961 θα παρουσιάσει στην είσοδο του Αρχαίου Θεάτρου των Φιλίππων ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Χατζησάββας

Συμμετέχοντας στις επίσημες εκδηλώσεις για την ένταξη του αρχαιολογικού χώρου Φιλίππων στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ανατρέχει στο μεγάλο αρχείο του και ανασύρει μία από τις εμβληματικές παραστάσεις της σύγχρονης παραστασιογραφίας.

Ειδικά για την περίσταση, λοιπόν, παρουσιάζει ένα εκτενές απόσπασμα από τον «Οιδίποδα τύραννο» του Σοφοκλή, σε μετάφραση του Φώτου Πολίτη. Πρόκειται για την παράσταση που ανέβηκε στο αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων από το ΚΘΒΕ το 1961, σε σκηνοθεσία Σωκράτη Καραντινού. Το δεκάλεπτο απόσπασμα που έχει επιλεγεί αφορά στην εμφάνιση του Εξάγγελου, σε σκηνοθεσία Νικόλα Μαραγκόπουλου και ερμηνεία Κωνσταντίνου Χατζησάββα (κεντρική φωτό).

Τη σύντομη ιστορική αναφορά, για την παρουσία του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος στους Φιλίππους, θα παρουσιάσει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ Γιάννης Αναστασάκης. Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Απριλίου 2017, στις 12:00, στην είσοδο του Αρχαίου Θεάτρου των Φιλίππων.