Επίσημη πρώτη του βιβλίου της Μαρίας Π. Ψαθά «Γιάντες» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας (φωτογραφίες)

Ένα πόνημα που «τρέφει» τη διάδραση με τον αναγνώστη για ένα θέμα που αφορά πολλές οικογένειες: Τη βία κατά των γυναικών

Οι Εκδόσεις Αέναον πραγματοποίησαν την 1η παρουσίαση του βιβλίου «Γιάντες» της Μαρίας Π. Ψαθά τη Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου 2017 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός».

Για το βιβλίο μίλησαν η Ελεωνόρα Καζαντζίδου και η συγγραφέας που έλκει την καταγωγή της από την Καβάλα, ενώ αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασαν η ηθοποιός-θεατρολόγος και ιδιοκτήτρια του Θεατρικού Εργαστηρίου ΚΟΥΙΝΤΑ Ναταλία-Άννα Βασιλέκα και ο ηθοποιός Παύλος Σταυρόπουλος.

Το βιβλίο είναι βασισμένο εν μέρει σε πραγματικά γεγονότα. Τις σελίδες του διατρέχουν σκηνές και στιγμιότυπα τις οποίες βιώνουν-δυστυχώς-αρκετές οικογένειες, καθώς το φαινόμενο της λεκτικής και σωματικής βίας κατά των γυναικών δεν είναι μόνο ένα λογοτεχνικό ή ένα κοινωνικό θέμα προς επιστημονική μελέτη.

«Ο καθένας μπορεί να ταυτιστεί με τους ήρωες και τις περιγραφές του βιβλίου. Εγώ θέλω τη γνώμη όλων σας για το βιβλίο, γιατί είναι πολύ σημαντική η διάδραση του αναγνώστη με κάθε συγγραφικό έργο», σχολίασε η συγγραφέας.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης η Μαρία Ψαθά συνομίλησε με το κοινό, ανάμεσα στο οποίο βρίσκονταν αρκετοί αγαπημένοι φίλοι και καθηγητές της και υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου της.