Στην τελική ευθεία η 2η Γιορτή Μαθητικού Θεάτρου που θα διεξαχθεί στην Καβάλα 24 Απριλίου-14 Μαΐου 2017

Για ένα ακόμα άνοιγμα του Θεάτρου στην κοινωνία της Καβάλας κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Πέτρος Πετρόπουλος, διαβεβαιώνοντας ότι αυτό θα συνεχιστεί με ακόμα περισσότερες δράσεις

Στην τελική ευθεία το εγχείρημα του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, της  Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας και της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας της 2ης Γιορτής Μαθητικού Θεάτρου για Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια του νομού Καβάλας, που θα διεξαχθεί στην Καβάλα από τη Δευτέρα 24 Απριλίου έως το Σάββατο 14 Μαΐου 2017 στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου.

Την Παρασκευή 21 Απριλίου συναντήθηκαν τα μέλη της κριτικής επιτροπής στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας για τη διευθέτηση των τελευταίων λεπτομερειών, παρουσία του προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ Πέτρου Πετρόπουλου.

Ο κ. Πετρόπουλος δήλωσε στο KAVALAPOST ότι έχουμε μπει πλέον στην τελική ευθεία για τη μεγάλη θεατρική και μαθητική γιορτή, η οποία διευρύνεται φέτος χρονικά, λόγω του μεγάλου αριθμού μαθητών που θα συμμετάσχουν κι αντί για 2 εβδομάδες, όπως ήταν αρχικά το πλάνο, θα διεξαχθεί σε 3 εβδομάδες.

«Αισθάνομαι περήφανος για τα παιδιά που θα λάβουν μέρος, διότι αυτή η γιορτή γίνεται για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς. Θα είναι πολύ μεγάλη η χαρά και η τιμή να αποδώσει το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας στο μαθητικό θέατρο την αξία και την αξιοπρέπεια που του αρμόζει κι εμείς δεν κάνουμε τίποτα άλλο παρά μόνο το χρέος μας», δήλωσε ο κ. Πετρόπουλος, προσθέτοντας ότι το Αντιγόνη Βαλάκου είναι πανέτοιμο να φιλοξενήσει τη δράση, ενώ οι τεχνικοί του ΔΗΠΕΘΕ θα είναι καθημερινά στη διάθεση των παιδιών και των καθηγητών τους.

Όσον αφορά την οργανωτική επιτροπή της δράσης, αποτελείται από τους Πέτρο Πετρόπουλο, Σταυρούλα Γκουλούση, Βαρβάρα Μπαλτζίδου, Νίκο Μωΰσογλου και Γιώργο Μπότσιο, ενώ η 7μελής κριτική επιτροπή αποτελείται από τους Παύλο Σταυρόπουλο, Δημήτρη Κοντό, Γιώργο Μπότσιο, Παναγιώτη Παπάζογλου, Δανιήλ Εμμανουηλίδη, Παναγιώτα Τσελεκτσίδου και Όλγα Μάμαλη.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της 2ης Γιορτής Μαθητικού Θεάτρου εδώ.

Το άνοιγμα στην κοινωνία είχε επιτυχία

Ο κ. Πετρόπουλος τόνισε ότι από την αρχή της θητείας του είχε θέσει ως στόχο να προσελκύσει στο Αντιγόνη Βαλάκου και στις δράσεις του ΔΗΠΕΘΕ ανθρώπους που δεν ήρθαν ποτέ στο θέατρο, εν ολίγοις να ανοιχτεί το ΔΗΠΕΘΕ ακόμα περισσότερο στην κοινωνία της Καβάλας, μέσα και από συνεργασίες με φορείς που άπτονται του πολιτισμού και της εκπαίδευσης.

«Θεωρώ ότι μέχρι ενός σημείου το καταφέραμε αυτό. Από εκεί και πέρα αναπτύξαμε μια σειρά δράσεων οι οποίες θα συνεχιστούν. Άλλωστε, το ΔΗΠΕΘΕ δεν ήταν και δεν αισθανόταν ποτέ μόνο του. Είχε και έχει πολλούς συμμάχους και πολλές δράσεις να αναδείξει», δήλωσε ο κ. Πετρόπουλος.