2η Γιορτή Μαθητικού Θεάτρου: Οι πρώτοι μαθητές επί σκηνής Αντιγόνη Βαλάκου (φωτογραφίες)

Η μεγάλη θεατρική γιορτή ξεκίνησε το βράδυ της Δευτέρας 24 Απριλίου 2017 με τους μαθητές και τις μαθήτριες του Γυμνασίου Αμυγδαλεώνα και την «Κατσαρίδα»

Η μεγάλη θεατρική γιορτή που ετοίμαζαν τόσο καιρό το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας ξεκίνησε.

Η 2η Γιορτή Μαθητικού Θεάτρου για Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια του νομού Καβάλας «παίζει» ήδη στην Καβάλα από τη Δευτέρα 24 Απριλίου έως το Σάββατο 14 Μαΐου 2017 στο κατάμεστο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου. Πρώτο επί σκηνής το Γυμνάσιο Αμυγδαλεώνα με την «Κατσαρίδα» (υπεύθυνος: Πλασάτης Δημήτριος, συγγραφέας: Βασίλης Μαυρογεωργίου) σε ένα κατάμεστο θέατρο.

Ιδιαίτερα σημαντική χαρακτήρισε αυτή τη μεγάλη θεατρική γιορτή ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας Πέτρος Πετρόπουλος για τους μαθητές, τους καθηγητές και τους γονείς, στην οποία θα συμμετάσχουν 22 σχολεία, ενώ ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας Κωνσταντίνος Μπαντίκος και ο αναπληρωτής προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας Δανιήλ Εμμανουηλίδης στάθηκαν στην εκπαιδευτική πλευρά της δράσης και στο πόσο προάγει γενικότερα τον πολιτισμό. Άπαντες, δε, ευχήθηκαν αυτή η δράση να γίνει θεσμός, καθώς «σχολείο δεν είναι μόνο διάβασμα και εξετάσεις», όπως παρατήρησε εύστοχα ο κ. Εμμανουηλίδης.

Σειρά παίρνει την Τρίτη 25 Απριλίου 2017 το 5ο Γυμνάσιο Καβάλας στο Αντιγόνη Βαλάκου στις 20:00 με τον «Κορμάνθρωπο» (υπεύθυνος: Ξανθόπουλος Παύλος, συνεργάτες: Εμμανουηλίδης Θεόδωρος, Τσαφή Αντιγόνη, συγγραφέας: Fred Bernard, Μετάφραση: Έφη Κορομηλά, Διασκευή: Δημήτρης Ντουμπουρίδης).

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 2ης Γιορτής Μαθητικού Θεάτρου μπορείτε να το δείτε εδώ.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από τη θεατρική παράσταση των μαθητών και των μαθητριών του Γυμνασίου του Αμυγδαλεώνα.