Ο Χαράλαμπος Βοΐδης μάς συστήνει τον «Νικ δε Γκρηκ»

Άγνωστες πτυχές της ζωής του «τζέντλεμαν της τσόχας» που συναναστρέφονταν από τον Ωνάση μέχρι τον Αϊνστάιν μέσα από το βιβλίο του Καβαλιώτη συγγραφέα το οποίο θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 26 Απριλίου 2017 στις 19:00 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» και οι εκδόσεις «iWrite» διοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου του Χαράλαμπου Βοΐδη με τίτλο «Νικ δε Γκρηκ».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Απριλίου 2017 και ώρα 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Για το βιβλίο θα μιλήσει ο αρχιτέκτονας Δημήτρης Κουϊκόγλου, ενώ αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει το μέλος της θεατρικής ομάδας Χ Οδός Κορίνα Γκουλούση.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα και το βιβλίο

Ο Χαράλαμπος Βοΐδης γεννήθηκε στην Καβάλα το 1966, όπου ζει και εργάζεται. Από μικρό παιδί τον συνάρπαζε ο κόσμος του τζόγου, καθώς και η διαφορετική προσέγγιση προς την ζωή των ιδιαίτερων ανθρώπων. Στην αναζήτησή του αυτή μαγεύτηκε από την χαρισματική προσωπικότητα του Νικόλαου Ανδρέα Δάνδολου. Το βιβλίο αυτό είναι καρπός μίας πολύχρονης έρευνας. Είναι η πρώτη βιογραφία για τον Νικ δε Γκρηκ στην Ελλάδα και η πληρέστερη παγκοσμίως.

Το βιβλίο είναι η βιογραφία του Νικόλαου Ανδρέα Δάνδολου ή καλύτερα γνωστού ως «Νικ δε Γκρηκ», ο οποίος ήταν ο μεγαλύτερος και πιο διάσημος τζογαδόρος της εποχής του στην Αμερική. Γεννήθηκε στην Κρήτη και μεγάλωσε στη Σμύρνη όπου και σπούδασε στα καλύτερα σχολεία. Πριν τα είκοσι του θα εγκατασταθεί μόνιμα στις ΗΠΑ. Εξαιτίας της  χαρισματικής του προσωπικότητας θα οδηγηθεί σε έναν εκρηκτικό και μοναδικό τρόπο ζωής στον οποίο η αγάπη του για τον τζόγο, τη φιλοσοφία  και το ωραίο φύλλο εκφράζονται με ασυνήθιστο τρόπο.