Καθολική η παρουσία του Ωδείου «ΝΕΑΠΟΛΙΣ» στο 4ο Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης στην Κομοτηνή

Πλήθος διακρίσεων και μουσικών συμπράξεων, όπως με το Μουσικό Σχολείο Καβάλας με πρωταγωνιστές τους μαθητές

Το Ωδείο «ΝΕΑΠΟΛΙΣ» ανανέωσε το αρχείο των διακρίσεών του με νέα βραβεία στο πρόσφατο Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης.

Συγκεκριμένα, από τις 19 ως και τις 22 Απριλίου 2017 διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία το 4ο Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης στην Κομοτηνή υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Δημήτρη Σβυντρίδη, συνθέτη και κιθαρίστα από την Κομοτηνή.

Το Φεστιβάλ αυτό, που πλέον έχει καθιερωθεί στην Περιφέρεια, λαμβάνει χώρα με την υποστήριξη του δήμου Κομοτηνής που το αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή, ενώ φέτος είχε και ένα έντονο άρωμα Βαλκανίων αφού ανάμεσα στους σολίστες υπήρχαν και ονόματα όπως η Stela-Miteva Dinkova από τη Βουλγαρία και ο Ivan Petrisevic από τη Σερβία. Το ιδιαίτερο όμως συμβάν του φετινού Φεστιβάλ ήταν η κιθαριστική ορχήστρα των 100 κιθάρων υπό τη διεύθυνση του κιθαρίστα και συνθέτη Β. Μπουντούνη με τη συμμετοχή των “String Demons”, Λυδίας και Κωνσταντίνου Μπουντούνη στο βιολί και τσέλο αντίστοιχα.

Το Ωδείο «ΝΕΑΠΟΛΙΣ» απέσπασε φέτος για πολλοστή φορά διακρίσεις κάνοντας την παρουσία του ιδιαιτέρως ηχηρή! Πιο αναλυτικά:

  1. H μαθήτρια Παναγιώτα Παπαναστασίου (τάξη Κωνσταντίνου Χίζαρη) απέσπασε το Α’ βραβείο στον διαγωνισμό για σόλο κιθάρα στην κατηγορία των μέχρι 11 χρονών.
  2. Η μαθήτρια Άννα-Μαρία Μαυρίδου (τάξη Κατερίνας Βελισσάρη) απέσπασε το Α’ βραβείο στον διαγωνισμό για σόλο κιθάρα στην κατηγορία των μέχρι 15 χρονών.

Επίσης, στην κατηγορία των κιθαριστικών συνόλων, όπου υπήρξε σύμπραξη των κιθαριστών του Ωδείου «ΝΕΑΠΟΛΙΣ» και του Μουσικού Σχολείου Καβάλας, οι Καβαλιώτες κιθαρίστες απέσπασαν και πάλι το Α΄βραβείο! Τη διδασκαλία και καθοδήγηση είχαν αναλάβει οι καθηγητές Τάσος Δέλιος και Λευτέρης Τριανταφύλλου.

Το κιθαριστικό σύνολο της πόλης μας αποτελούσαν οι μαθητές: Αρβανιτίδης Νάσος, Καραδήμος Ευριπίδης, Καρασακαλίδης Χρήστος, Καρασακαλίδης Παντελής, Καρασεϊτανίδου Ελισάβετ, Κοκονιά Ευαγγελία, Μαυρίδου Άννα Μαρία, Παπαναστασίου Πένυ και Χίζαρης Πέτρος από το Ωδείο «ΝΕΑΠΟΛΙΣ».

Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας πλαισίωσε το σύνολο με τους μαθητές: Ενδιάρογλου Ανθή, Τσενικλή Ιωάννα, Χατζούλη Ιωάννη, Σωτηριάδου Ειρήνη, Λημναίου Ελένη, Κουμρίδου Βασιλική καθώς και με τους μαθητές Τσάνε Άγγελο και Δανάη Πάνου από άλλα σχολεία της Καβάλας.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στην τελική πανηγυρική συναυλία του Φεστιβάλ παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία και το έργο «Μπαϊντούσκα» του Κωνσταντίνου Χίζαρη (καλλιτεχνικός διευθυντής Ωδείου «ΝΕΑΠΟΛΙΣ») από το κουαρτέτο «Ορφέας», το οποίο αποτελείται από τους: Δημήτρη Σβυντρίδη (καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης), Αναστάσιο Δέλιο (καθηγητής κιθάρας στο Ωδείο «ΝΕΑΠΟΛΙΣ» και στο Μουσικό Σχολείο Καβάλας), Αντώνη Μιτζή (καθηγητής κιθάρας στο Μουσικό Σχολείο Δράμας) και Νίκη Ζάκα (καθηγήτρια κιθάρας στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας). Η συναυλία αυτή έκλεισε με ένα υπέροχο μουσικό πρόγραμμα της κιθαριστικής ορχήστρας του Φεστιβάλ όπου συμμετείχαν όλοι οι μαθητές και καθηγητές.