“Α…live”: Ένα «ζωντανό» θεατρικό κύτταρο της Καβάλας (φωτογραφίες)

Τελευταίο επιτυχές επίτευγμα οι συνταγές... επικοινωνίας με υλικά μοναξιάς που παρουσιάστηκαν μέσα από την παράσταση «ΟΛΟΙ ΜΑΣ…» με τη στήριξη του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Καβάλας

Δεν είναι «μια ακόμα θεατρική ομάδα». Είναι η άτυπη θεατρική ομάδα “Α…live” όπου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Καβάλας πραγματοποίησε μια εξαιρετική θεατρική παράσταση με μοναδικό σκοπό την ψυχαγωγία του κοινού, αλλά και των… μελών της ομάδας.

Η “Α…live” αποτελείται από 11 άτομα ηλικίας 17-22, ενώ δραστηριοποιείται και στα μέσα επικοινωνίας, κάνοντας Βίντεο στο YouTube και έχοντας και σελίδα στο Facebook (δείτε τη σελίδα εδώ).

Η παράσταση πραγματοποιήθηκε 19 και 20 Απριλίου 2017 στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας «Γεώργιος Παυλίδης» και είχε ελεύθερη είσοδο, καθότι είναι μη κερδοσκοπικός ο σκοπός της ομάδας, αλλά ψυχαγωγικός.

Λίγα λόγια για το έργο που ανέβασε η “A…live”

Τα έργο ονομάζονταν «ΟΛΟΙ ΜΑΣ…» και πρόκειται για αστικά μονόπρακτα όπου είναι συνταγές επικοινωνίας με υλικά μοναξιάς. Είναι μικροί διάλογοι-ενίοτε μονόλογοι-που εκτυλίσσονται σε μια μεγάλη πόλη, σε Μετρό, σε στάσεις λεωφορείων, σε πλατείες, σε γραφεία, σε καφέ. Τα Αστικά μονόπρακτα είναι συναντήσεις ανθρώπων σε αναζήτηση ανθρώπου. Κοφτοί διάλογοι, ενίοτε παράλληλοι μονόλογοι. Με θέμα ό,τι απασχολεί τον καθένα. Πώς θα ήταν η ζωή αν κάναμε τον κόπο να ακούσουμε τον άλλον; Να βγούμε από το δικό μας μικρό κόσμο και να ακούσουμε αυτό που έχει ο άλλος ανάγκη να πει; Ή ακόμα και αν απαντούσαμε, αν κάναμε κάτι γι’ αυτό. Αλλάζοντας κάτι στην πορεία του άλλου και ίσως και στη δική μας. Μερικές ιστορίες αφορούν ανθρώπους που γνωρίζονται και γίνονται ζευγάρι ή ζευγάρια που προχωράνε μαζί και μπαίνουν σε αδιέξοδους δρόμους. Σε μια ιστορία απλώς παρατηρούν τον κόσμο γύρω τους…

Οι συντελεστές της παράστασης

Σκηνοθεσία: Κατερίνα Φλωρέντζη
Βοηθός Σκηνοθέτη: Δήμητρα Καρακατσάνη
Σχεδιασμός Αφίσας-Προγράμματος: Αντώνης Μαυρίδης
Φωτισμός και Ήχος: Αντώνης Μαυρίδης
Επιμέλεια ήχου: Κατερίνα Φλωρέντζη, Ραφαήλ Καραϊωακείμ
Φωτογραφιες και Teaser: Ραφαήλ Καραϊωακείμ

Ερμήνευσαν με σειρά εμφάνισης
Ελένη Πολυκάρπου
Βαγγέλης Σταύρου
Οδυσσέας Σαμπρής
Δήμητρα Καρακατσάνη
Μαρία Κάζογλου
Μιχάλης Μεράμπι Μαγλακελίτζε
Μάρθα Αργυρίου
Ναταλία Γεωργιάδη