Η έκθεση Photometria Awards 2016 “Home” στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας

Το Photometria-International Photography Festival, ο Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας-Θάσου φιλοξενούν τις 25 καλύτερες φωτογραφίες του πρώτου διαδραστικού φωτογραφικού Φεστιβάλ

Το Photometria-International Photography Festival, ο Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας-Θάσου διοργανώνουν την έκθεση “Photometria Awards 2016, Home”.

Η έκθεση παρουσιάζει τις 25 καλύτερες φωτογραφίες που επιλέχθηκαν από την κριτική επιτροπή του Photometria Festival 2016 με θέμα “Home”.

Η έκθεση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο του Photometria Festival τον Ιούνιο του 2016 στα Ιωάννινα και συνεχίζει το ταξίδι της σε 12 πόλεις της Ελλάδας. Επόμενη στάση της περιοδεύουσας έκθεσης η Καβάλα και συγκεκριμένα το Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας.

Info

Διάρκεια
28 Απριλίου 2017-07 Μαΐου 2017

Ώρες λειτουργίας
Τρίτη έως Κυριακή 08:00-15:00 (Δευτέρα κλειστά)

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 28 Απριλίου 2017 στις 19:30 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας.

Είσοδος Ελεύθερη.

Τι είναι το Photometria International Photography Festival

Το Photometria International Photography Festival είναι μια διοργάνωση της αστικής, μη κερδοσκοπικής «Έντευξις». Διοργανώνεται τα τελευταία 8 χρόνια στην πόλη των Ιωαννίνων και πρόκειται για το πρώτο διαδραστικό Φεστιβάλ στο οποίο έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν και να ψηφίζουν όσοι αγαπούν την Τέχνη της φωτογραφίας.

Όραμα των διοργανωτών του Photometria International Photography Festival είναι να αποτελέσει πεδίο προβολής της σύγχρονης φωτογραφίας, της υποστήριξης νέων Ελλήνων και ξένων φωτογράφων, της εκπαίδευσης, καθώς και της καλλιέργειας συνεργασιών με πολιτιστικούς οργανισμούς και φεστιβάλ της Ελλάδας και άλλων χωρών.

Κριτική Επιτροπή

Γιάννης Σταθάτος, Rachael McArthur, Φωτεινή Παπαχατζή, Nazli Deniz Oguz, Julio Bittencourt.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού Photometria Awards 2016 “Home”

1η κριτικής επιτροπής: Tran Viet Van
2η κριτικής επιτροπής: Χρήστος Καπάτος
3η κριτικής επιτροπής: Davide Palmisano
Βραβείο κοινού Δωδώνη: Σάββας Καραπαναγιώτης

Τα ονόματα των 25 φωτογράφων

Catalin Munteanu, Davide Palmisano, Leticia Ζica, Lorenzo Palombini, Nensi Bogdani, Tran Viet Van, Άγγελος Χριστοδουλάκης, Απόστολος Στράντζαλης, Βασίλης Ζαβέρδας, Γιάννης Ρομπόκος, Δημήτρης Βαβούρας, Κωνσταντίνος Γδοντάκης, Λευτέρης Παρασκευαΐδης, Λεωνίδας Μπακόλας, Μαγδαληνή Κορμπάκη, Μαρίλια Φωτοπούλου, Νίκος Γκόλιας, Όλια Πασπαλάκη, Παναγιώτης Ζιώβας, Σάββας Καραπαναγιώτης, Σταύρος Σταματίου, Σωτήρης Τσαγκατάκης, Τάσος Χίος, Χρήστος Καπάτος, Χρήστος Κάτσανος.