Θεατρική παράσταση από τη θεατρική ομάδα παιδιών του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελευθερούπολης

«Η Παραμυθού της Σελήνης» το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Μαΐου 2017 στο Αμφιθέατρο «Φρίξος Παπαχρηστίδης» στις 19:30

Η θεατρική ομάδα παιδιών του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελευθερούπολης, με την υποστήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Παγγαίου, παρουσιάζει την παράσταση «Η Παραμυθού της Σελήνης» της Βάγιας Παπαποστόλου βασισμένη στο ομώνυμο παραμύθι που έγραψε η ίδια το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Μαΐου 2017 στο Αμφιθέατρο της Ελευθερούπολης «Φρίξος Παπαχρηστίδης» στις 19:30.

Λίγα λόγια για το έργο

Σε ένα μακρινό χωριό που έχει πάντα λιακάδα και δε νυχτώνει ποτέ, ζουν μόνο 19 άνθρωποι: ο μοναχικός ρολογάς, ο κυρ Θύμιος ο μάστορας και 17 παιδιά. Ανάμεσα στα άλλα δέντρα υπάρχει και το δέντρο των πουλιών. Κάθε τελευταία μέρα του χρόνου, το δακρυσμένο σύννεφο φέρνει μαζί του τα πουλιά των παραμυθιών ώστε να διηγηθούν στα παιδιά τις πανέμορφες ιστορίες τους.

Τα παιδιά μένουν με ένα μεγάλο παράπονο κάθε φορά που τα πουλιά φεύγουν. Τα παρακάλια τους ακούει η Παραμυθού της Σελήνης που αποφασίζει να τα βοηθήσει. Η Παραμυθού θα ταξιδέψει τα παιδιά στον κόσμο των παραμυθιών και θα τους χαρίσει ολόδικά τους παραμύθια! Το πιο σπουδαίο, όμως, είναι πως θα τους δώσει την ευκαιρία να γνωρίσουν για πρώτη φορά την ομορφιά της νύχτας, τη μαγεία των αστεριών και του φεγγαριού… και πάνω από όλα την χαρά της ανακάλυψης και των νέων εμπειριών.

Συντελεστές

Κείμενο: Βάγια Παπαποστόλου
Σκηνοθεσία /Μουσική επιμέλεια: Λία Παπαστρατάκη
Χορογραφίες/Κίνηση: Κατερίνα Βασιλείου
Κατασκευή σκηνικών: Βασίλης Παπαευαγγέλου
Φωτισμοί: Βασίλης Κάτσικας
Φροντιστές σκηνής: Άννα Γεωργίου, Βούλα Φιλιτσοπούλου
Παραγωγή: Πολιτιστικός Σύλλογος Ελευθερούπολης

*Οι εικόνες για την αφίσα και το πρόγραμμα είναι από το ομώνυμο παραμύθι «Η Παραμυθού της Σελήνης», εκδόσεις Καστανιώτη (2016) σε εικονογράφηση Νικόλα Ανδρικόπουλου.

Παίζουν με αλφαβητική σειρά

Αραμπατζή Παναγιώτα, Γιαμαλίδης Δημήτρης, Γιαμαλίδης Λευτέρης, Δεληγιάννης Θανάσης, Δελημαρίνου Μορφούλα, Καπατζιά Μαρία, Καπατζιά Σοφία, Κατσαρού Ανθή, Κελαϊδάκη Αντιγόνη, Κεχαγιά Θεοδώρα, Κεχαγιάς Αλέξανδρος, Κοκκινίδου Πηνελόπη, Κουκουλίδου Αναστασία, Μασσάκα Δέσποινα, Μουλλάκη Αναστασία, Μποσμπότη Νεφέλη, Νινέ Μαργαρίτα, Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος, Παρασκευά Κική, Παρασκευά Μαρία, Σταθάκη Μαρία, Τουφεξή Μυρτώ, Τσακαλίδης Παύλος, Φορόπουλος Πλάτων, Χαλοφτίδης Αλέξανδρος, Χαλοφτίδου Βενετία και Χυτίου Μαρία.

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση: Λία Παπαστρατάκη τηλ. 6973 897280.